Home Vijesti Ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab se priprema za novu sezonu

Ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab se priprema za novu sezonu

0
Ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab se priprema za novu sezonu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Naime, trajekt „Četiri zvonika“, o kojem smo posljednjih dana mnogo pisali, osim vrijedne investicije za Rapsku plovidbu, predstavljat će značajno poboljšanje u prometnom povezivanju otoka Raba s kopnom. Investicija teška više od 58 milijuna kuna značajno će utjecati na kvalitetu života na Rabu kao i razvoj destinacije. 

Rab danas oglas

 

U novu turističku sezonu Rabljani i gosti trebali bi ući i s obnovljenom Donjom ulicom. Riječ je o ulaganju vrijednom oko sedam i pol milijuna kuna, koje pokrivaju sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i proračuna Republike Hrvatske i Grada Raba. 

 

Kako bi se dodatno povećao broj smještajnih kapaciteta, poboljšala kvaliteta smještaja i turističke ponude općenito, u tijeku su i radovi na proširenju i repozicinoranju dvaju rapskih hotela. Turistički objekt Arbiana tako će potpuno renovirati postojeće smještajne jedinice i formirati nove s ciljem da cijeli objekt postigne maksimalnu energetsku učinkovitost. 

 

Obnavlja se i Grand Hotel Imperial koji će nakon novog ulaganja biti rezerviran za odrasle, s većim brojem smještajnih jedinica i novim sadržajima za goste.

 

„Rab je kvalitetna destinacija koja je u tijeku sa svim novinama, no ne slijedi ih slijepo, nego implementira samo ono što joj je potrebno i u skladu s postojećim. Kao sve popularnija destinacija, Rab je trebao novi trajekt s većim kapacitetom kao i dodatne smještajne jedinice. Sigurna sam da će ova ulaganja biti pravi poticaj destinaciji“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Grada Raba, Ivana Matušan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime