Home Vijesti Udruga rapskih samostreličara na turniru povodom Dana Grada Raba nastupila s pomlađenim članstvom

Udruga rapskih samostreličara na turniru povodom Dana Grada Raba nastupila s pomlađenim članstvom

0
Udruga rapskih samostreličara na turniru povodom Dana Grada Raba nastupila s pomlađenim članstvom

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Luka Perčinić

 

“kada se vidi s kolikom željom cure i dečki nastupaju i uživaju predstavljajući dio naše povijesti i tradicije na koju bi svaki Rabljanin trebao biti ponosan, straha za budućnost ove Udruge nema.” (tajnik URS Luka Perčinić)

Rab danas oglas

Osim novih streličara, svakako treba spomenuti i plesnu sekciju udruge koja je također uz sudjelovanje novih plesačica izvela tri nove plesne koreografije, te one najglasnije među članstvom Udruge – bubnjare, koji su na ovaj turnir izašli u rekordnom broju. Naime, među njih 16, čak je 9 novih članova koji su se za ovaj nastup, uz mentorstvo Marka Jurića, pripremali gotovo godinu dana.

 

Bubnjari Udruge nastupili su u rekordnom broju, među njih 19 bilo je čak 9 novih članova

 

“Ovaj nastup je dokaz da je projekt pomlađivanja članstva, kojeg smo pokrenuli prošle godine, bio pun pogodak i kada se vidi s kolikom željom cure i dečki nastupaju i uživaju predstavljajući dio naše povijesti i tradicije na koju bi svaki Rabljanin trebao biti ponosan, straha za budućnost ove Udruge nema”, kazao nam je tajnik Udruge rapskih samostreličara Luka Perčinić.

 

U sredini pobjednik turnira Josip Barčić, s desna drugoplasirani Nikola Perkić, a s lijeva Ivica Macolić s osvojenim trećim mjestom

 

Pobjednik turnira, Josip Barčić od strane Kneza Vladimira Dumića, nagrađen je zlatnim prstenom, poklonom Grada Raba. Drugoplasirani je Nikola Perkić kojemu je ovo bio prvi turnir na Rabu, a treće mjesto je osvojio Ivica Macolić, inače mentor novim streličarima.

 

Svakako treba istaknuti i to da su i ovaj turnir Udruge rapskih samostreličara povodom Dana Grada Raba svojim sudjelovanjem uveličali dragi prijatelji iz Grada podno Srđa – Dubrovački trombunjeri.

 

Čestitke svima, a poesbno pobjedniku Josipu Barčiću!

 

Plesna sekcija Udruge nastupila je u osvježenom sastavu s novim plesnim koregrafijama

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime