Home Vijesti 160 automobila zablistalo na 3. Custom Car Showu na Rabu

160 automobila zablistalo na 3. Custom Car Showu na Rabu

0
160 automobila zablistalo na 3. Custom Car Showu na Rabu

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

U izvrsnoj organizaciji odvažnih članova Udruge Tuning Crew Rab, i pod pokroviteljstvom Grada Raba, na treći Custom Car Show Rab s međunarodnim karakterom stiglo je čak 160 oktanskih ljepotana iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Češke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske, Italije.

Rab danas oglas

 

Slaven Buza – najtrofejniji član Tuning Crew Rab

 

Unatoč nepovoljnoj meteo-prognozi za subotu, rizik se ipak isplatio, pa se na kraju sve odvijalo u idealnim vremenskim uvjetima, a velik odaziv posjetitelja i njihove oduševljene reakcije najbolja su nagrada za sav organizacijski trud.

 

Čestitke na hrabrosti da se upuste u ovako velik izvansezonski organizacijski poduhvat pripadaju ponajviše predsjedniku Udruge Tuning Crew Rab Josipu Kaštelanu, potpredsjedniku Slavenu Buzi i tajniku Fabijanu Mikeliću, glavnim kapetanima rapske tuning posade, koji su sudjelujući na sličnim susretima i utrkama, polako skupljali potrebno iskustvo i kontakte bez kojih ovakvo što ne bi bilo moguće organizirati na otoku.

 

Treba reći da “tuniranje” automobila nije strast nekih novih generacija zaljubljenika u automobile, naprotiv, tuning je prisutan gotovo od pojave prvih automobila, kada je ponuda modela i njihovih motora na tržištu bila daleko skromnija. Doduše zbog tehnološki potpuno novih generacija motora, sve je manje velikih garažnih preinaka, a i nova legislativa je ulaskom u EU postrožena, pa vlasnici tuniranih automobila moraju voditi dodatnu brigu o posjedovanju potrebnih atesta za zamijenjene ili novougrađene dijelove. U svakom slučaju oni koji se danas bave tuniranjem moraju biti itekako sposobni poznavatelji automehanike i vrlo oprezni u tome što ugrađuju u automobile, a svakako je potreban i istančani osjećaj za dizajn.

 

 

Sveukupni pobjednik na rapskom Custom Car Showu je Nijemac Christian Schlippe, a natjecalo se u nekoliko kategorija. Žiri je bodovao izgled eksterijera, od atraktivnosti boje, preko izgleda felgi, spojlera, modificiranih detalja i općeg vizualnog dojma, a jednako je važan bio i izgled interijera, audio/video sistema, kao i motornog prostora. Pobjednici su proglašeni i po zemljama proizvodnje vozila.

 

Organizator ovog prezentacijskog natjecanja Tuning Crew Rab, broji 20 članova među kojima se kao najtrofejniji ističe Slaven Buza. Na prezentaciji u Rabu članovi rapskog kluba nisu sudjelovali u samom natjecanju, ali je u prezentacijskom prostoru izvan konkurencije bio izložen Buzin Golf 3.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime