Home Vijesti Slatka simfonija, vatromet i vrhunski koncert pjevača “A-strane” za kraj rapske proslave 130. godina turizma

Slatka simfonija, vatromet i vrhunski koncert pjevača “A-strane” za kraj rapske proslave 130. godina turizma

0
Slatka simfonija, vatromet i vrhunski koncert pjevača “A-strane” za kraj rapske proslave 130. godina turizma

Foto: Foto: Ivica Hodak i Petar Lupić

 

Kako i priliči, večer su kratkim obraćanjem otvorili direktorica TZG Raba Ivana Matušan te predsjednik TZG Raba, a ujedno i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Prigodnim govorom istaknuta je povijest turističke djelatnosti na Rabu te ulogu otoka u hrvatskom turizmu. Svečanost je započela posebnim rezanjem torte koju su zajednički prerezali direktorica i predsjednik TZG Raba. Imperial Riviera darovala je Rabljanima i njihovim gostima tisuću kolača iz svoje Slatke simfonije “skladane” posebno prigodu proslave 130-te godišnjicu turizma. Ispunjen Trg Municipium Arba krajem rujna ukazivao je na još jednu uspješnu sezonu, dok su se u luci gingolale luksuzne jahte koje su, prema navodima direktorice Matušan, iznimno zbog ove prigode tražile slobodne vezove.

Rab danas oglas

 

Osim u dobroj hrani, gosti Raba imali su prilike upoznati grad i lokalne običaje jer su u subotu ogranizirana vođenja gradom s licenciranim vodičima i posjet rapskim izložbenim prostorima.

Da TZG Raba zna pogoditi i povući odlične poteze dokazuje i angažiranje vrhunske hrvatske atrakcije, benda A strane. Bend je to proizašao iz najgledanije zabavne emisije HRT-a – ”A strana”. Koncert su otvorili Iva Ajduković i Alen Đuras vrhunskom izvedbom oskarovske pjesme ”Shallow”. Da je riječ o savršeno uigranom bendu svjedočili smo i ništa manje zadivljujućim izvedbama Sabrine Hebiri te Dina Petrića. Bend maestralno vodi svjetski priznati glazbenik i aranžer Ante Gelo. O kakvom je bendu riječ dovoljno je samo nabrojati, uz Gelu na gitari, Robert Vrbančić na bas gitari, Goran Kovačić na klavijaturama, te Mario Klarić na bubnjevima. Glazbenici koji su surađivali s našim brojnim poznatim pjevačima. Prvi dio koncerta prilagodili su stranoj publici pogađajući njihov ukus nižući ovogodišnje pop uspješnice, ali i poznate pop i rock evergrine. Potom, kad je u publici prevladala domaćinska atmosfera, bendu se ”otvorio mikrofon” i digli su sve na noge nižući poznate pjesme Olivera, Dine Dvornika, Prljavog kazališta, Parnog valjka, Stijena… Koncert je prepolovio spektakularni vatromet u čast proslave završetka turističke sezone, no i 130 godina turizma na Rabu. Bend je u nastavku nekoliko puta pozvan na bis, a mi, koji smo uživali u koncertu iz poznate rapske Bastilje dobre glazbe – Moderato caffea, unisono smo se raspjevali uz podršku nekoliko rapskih klapa koje su još više, zakulisno, dizale atmosferu.

 

Krešimir Butković u društvu Anta Gele i “A strane” 

 

Posebnu pažnju pridajemo tome da svi naši goste dožive Rab kakav zaista jest – prekrasne prirode, bogate kulturne baštine i uvijek u skladu s trendovima u turizmu. Rekla bih kako je to jedini način na koji Rab može održati svoje mjesto u vrhu top destinacija Hrvatske, a vjerujem kako će Rab postati još privlačnijom destinacijom i mjestom za rad i život, istaknula je Ivana Matušan

Rabljani, kao da su znali da ću pisati ovaj tekst, prilazili su mi hvaleći koncert, bend i odabir pjesama. Padale su i želje da bend A strane bude ovdje i na Novu godinu. Završetkom koncerta osvjedočili smo se da hrvatska estrada ne treba brinuti za svoju budućnost. Bit će svjetla i uspješna, a ”A strana” treba postati licencirani nacionalni brend koji će promovirati našu glazbu diljem regije, te nastupati na brojnim, ovako velikim, događanjima.

 

Poslije, kad se tišina spustila nad Grad, u razgovoru s prijateljem iz djetinjstva Antom Gelom, Robertom Vrbančićem te pjevačima ”A strane” ostao sam oduševljen njihovom veličinom i skromnošću. Ljudi su to koji žive za glazbu i vraćaju joj narušeni dignitet. Jednostavni, a bogati talentom.

 

Završila je sezona. Kanata je. Već slijede pripreme za sljedeću, uspješniju. Koliko smo bili dobri domaćini pokazat će rezervacije koje već pomalo pristižu od starih gostiju. Sretnu i uspješnu sezonu 2020. već sad Vam želimo i vjerujemo u nju.

 

Napisao: Krešimir Butković

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime