Home Vijesti Badurinina “Rabska fjera” pobjednica 13. Jahorina Film Festivala u konkurenciji turističkih filmova

Badurinina “Rabska fjera” pobjednica 13. Jahorina Film Festivala u konkurenciji turističkih filmova

0
Badurinina “Rabska fjera” pobjednica 13. Jahorina Film Festivala u konkurenciji turističkih filmova

Foto: RabDanas

 {gallery}Piloto JFF{/gallery}

 

Rab danas oglas

Na 13. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, turizma i ekologije „Jahorina film festival“, u čijoj je finalnoj konkurenciji prikazano 79 filmova iz 32 zemlje,“Rabska fjera – Medieval Summer Festival” našla se u dokumentanom dijelu kao turistički film u međunarodnoj konkurenciji i u toj je konkurenciji pobjedila. No Badurinina “Fjera” ovom pobjedom ne prekida svoju međunarodnu misiju.

Naime, za ovaj isti film Sanjin je još tijekom lipnja primio čestitke i službeni dopis od tehničkog direktora International Tour Film Festivala, Civitavecchia (Rim), u kojem piše da je film “Rabska fjera – Medieval Summer Festival”, odabran kao konkurentan rad u kategoriji Turističkih promotivnih filmova. Podsjetimo Badurina je 2017. godine filmom “Joy of Rab” već odnio Grand Prix iz Rima, a o kakvoj je konkurenciji ove godine riječ dovoljno govori podatak da se na natječaj prijavilo 112 turističkih kratkih filmova, ali je žiri za natjecanje odabrao samo 23.

Natjecateljski dio filmskih projekcija održat će se u Civitavecchiji (Rim) od 9. do 13. listopada 2019.

 

Pored spomenutih festivala, film “Rabska fjera – Medieval Summer Festival” je nominiran i u konkurenciji 8. Međunarodnog festivala turističkog filma “Zagreb Tour Film Fest” (9.- 11.10.2019.), te 22. ITF’CRO 2019 / International tourfilm festivala koji će se odvijati u Solinu od 13. do 16. studenog ove godine.

 

Sanjin Badurina – Piloto svojim je filmaškim profesionalizmom u “slobodno” vrijeme, odricanjem, trudom i vlastitim produkcijskim inputima, Rabu dao strahovito puno i stoga kapa dolje meštre!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime