Home Vijesti Zrinka i Marin – volonteri na pregledima potresom oštećenih objekata u Petrinji

Zrinka i Marin – volonteri na pregledima potresom oštećenih objekata u Petrinji

0
Zrinka i Marin – volonteri na pregledima potresom oštećenih objekata u Petrinji

Foto: RabDanas

 

Volontiranje na pregledima teško oštećenih objekata u gradu svojeg odrastanja neminovno otvara brojne emotivne tjesnace, budi i one lijepe i one manje lijepe uspomene, no Zrinka je odlučila ostati pozitivna, osluhnuti neke vedrije tonove i pozvati kolege da se pridruže valu pomoći dobrih i požrtvovnih ljudi. Evo što nam je rekla:

Rab danas oglas

 

– “Premda u Petrinji ne živim od 15-e godine, premda sam u Zagrebu živjela 14, a na Rabu koji jako volim sam već 16 godina, Petrinja će za mene uvijek biti “doma”. One najintenzivnije godine mladenačkog sjećanja, godine su vezane za Petrinju. U mojem pamćenju je to uvijek baš takav grad. Sve one poslijeratne osjećaje uspješno sam pospremila pod tepih, a pri svakom dolasku gledala moj grad kroz filter ružičastih naočala, premda svjesna većine problema u kojima grad pokušava živjeti.

 I moja djeca su jako zavoljela Petrinju. To mi je posebno drago. I nekako vrijeme prolazi, promjene se događaju i ne događaju, lica grada se mijenjaju, život se događa, sa onim lijepim i tužnim sekvencama Želim reći, sve ide nekakvim tijekomNe očekuješ da stane, ili da se sruši Tim je i šok nakon ovog razornog potresa veći, tuga dublja A baš mi je taj dan bio rođendan, i baš sam bila daleko od doma. I osjećala sam strašnu krivnju da u tom trenu nisam bila u Petrinji. Iracionalno, skroz. Neizbježno, skroz.

 Otišli smo zato, čim smo se uspjeli organizirati, kolega Marin Mikelić i ja, uz veliku podršku naših obitelji, volontirati na pregledima oštećenih objekata za Hrvatski centar za potresni inženjering, uz presjajnu ekipu kolega iz cijele Hrvatske, pa čak i šire.

 Zima je, oštećenja objekata su velika, ali zbilja nas nosi neki pozitivan val dobrih i požrtvovnih ljudi. Nadam se i val pozitivnih promjena

 Nećemo vam slati tužne slike, samo vesele! Uz velike pozdrave Rabu i poziv kolegama odasvud da nam se pridruže! Vidimo se skoro!” – poručila je iz Petrinje dipl. ing. arh. Zrinka Salopek Debelić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime