logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 745
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 06:25

Rapski kantunić Josa Fafanđela: ZA TOVARA ORĆALI

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Rapski kantunić Josa Fafanđela: ZA TOVARA ORĆALI Foto: Hrvoje Hodak

Ala šu, puno se toga i napak dogaja, ali valja reć ono ča je - da se puno toga more i na pravi mod dogodit. Ni triba baš sve gledat kroz škuri orćali. Moru bit škuri za sunce, ma neka stakla budu baren svitlo modra, oli zelena, pa se unda čoviku manje škuro pridase i čini. Na mod kako ča je onaj niki Mundanijac daval tovaru suho lozje za ist po zimi, a tovaru se to ni pijažalo, pa mu je un stavil naoči zeleni orćali za sunce i tovar je sve z gušton pogrizal i pobrstil.

 

 

Tako i mi moremo kroz zeleni orćali gledat sve ono ča su ovih dan na Rabu govorili oni od Velamar-Imperijala, pa ministar Capelli, a i naš gradonačelnik, dabome. Sve samo med i mliko.

Nabrajali su lipe milijarde ča će ju ih pomalo rivat va naš turizam na Rabu, pa unda i bolje plaće, dabome. Sve je bilo lipo za čut, pa bi bilo lipo da in sve to za prvu ruku i virujemo. Oštija, a ča ćemo hodit nazad, misto naprvo! A to je i vela firma pa more puno tog veloga i učint. Zato mene navelo i jada ča su ovi naši od Imperijala prije vrimena prodali recimo onaj restoran Malin va Drazi. Lipa lokacija i sve novo učinjeno, a sada stoji za ruglo. Stakla su porazbijana, pa novi"gazde" sve pokrivaju zonan črnon mrižon da se to ruglo ne vidi. Ali isto se vidi.

Vidimo i mi, a vidu i naši gosti, na velu žalost. I to svake godine nanovo. A da ne govorin da je priz restoran i lipi trgić, popločan va mramoru. Tamo su se jednaput i priredbe i tanci dogajali, a sada pucaju i padaju one ploče od mramora i taču se skaline. Va malomu parkiću i oleanderi na silu rastu, a medanji je još i sada travina i priko pol metra visoka. Gosti pasivaju, a ni koga ni da travinu pokosi. I još med sve to najloni, prazne škatule od cigareti i bočice od plastike.

Turizam?! Ne, nego antiturizam i to od pet zvezdic. Tudi se ni tovara nebi moglo zeleniman orćaliman prevarit...

 

  • Piše: Josip Fafanđel, 15.6.2018.
Pročitano 6479 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1