logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Hrvoje Hodak

Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

Adresa internetske stranice: http://www.facebook.com/rapskilist

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

U hotelu Westin u Zagrebu 4. i 5. ožujka 2023. održan je 8. Festival maslina u Zagrebu koji se odvijao u organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta, na kojem je sa zapaženim uspjehom sudjelovalo i sedam rapskih maslinara.

Hrvatska ženska kadetska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Mediteranskom prvenstvu u grčkom gradu Nafplio.

Ovakvi prigodni dani i postoje da bi osvijestili potrebu poklanjanja veće pažnje i poštovanja prema ženama svih generacija i njihovoj ulozi u društvu tijekom čitave godine. I zato, neka prigode! Vrijedno je darivati srcem ispunjenim dobrim željama.

U sklopu prvog kola županijske lige, jučer su na Krku dodijeljena priznanja najuspješnijim natjecateljima, sportskim ekipama i trenerima u PGŽ (karate savez), a vodstvo i članovi rapskog kluba samo su još jednom potvrdili svoju iznimno visoku kvalitetu i jasno postavljene ciljeve.

Kako doznajemo od gospođe Marine Eržić jučer ujutro u 5.25h s Raba je put Rijeke krenuo autobus pun srednjoškolaca koji su se vraćali u svoje škole nakon praznika.

Premda je trajektni promet između Raba i kopna uspostavljen, za sav promet i dalje je zatvorena DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, a samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Zagrebačka Ivanja Reka u subotu je ugostila Prvenstvo Hrvatske za seniore u pojedinačnim borbama, pojedinačnim i ekipnim katama, te Prvenstvo Hrvatske za veterane u pojedinačnim i ekipnim katama. Prvenstva je otvorio državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

Jedinstveni i nezamjenjivi volonteri Udruge za djecu i mlade Kocka, predvođeni neumornom voditeljicom čitavog programa Romanom Crnić kojoj su na pozornici izvrsno asistirale Veronika Mravić, Vana Hunček i Lana Kaloćira, svojim su motivacijskim žarom i nevjerojatnom količinom pozitivne energije i ovogodišnje karnevalsko okupljanje najmlađih rapskih maškaranih grupa, učinili nezaboravnim.

Dražani ni ove godine nisu iznevjerili svoju karnevalsku tradiciju. Cjelodnevnom maškarano-svadbenom promenadom zaseocima Donje i Gornje Supetarske Drage, održanom u subotu 18. veljače, veseli i rapjevani Beli maškari samo su još jednom potvrdili da je za istinsko nesljedovanje običaja svojih predaka dovoljno zajedništvo mještana koje u sebe uključuje sve generacije.

Na današnji dan, 15. veljače 1931. godine, u gradu Rabu rođen je čovjek iznimne umjetničke širine, doživotni zaljubljenik u more i svoj zavičaj, glazbenik i pisac Dinko Šćerbe. Preboljena teška bolest u mladosti, iznimna unutarnja snaga i urođena sposobnost da vlastito nedokučivo trpljenje transformira u umjetničku kreativnost, urodili su kasnijim kantautorskim i spisateljskim biserima o kojima se u kulturnoj javnosti otoka, ali i šire, neopravdano malo zna.

Stranica 1 od 125