Home Uncategorized @hr Predavanje s porukom: “Ne zaboravite svoje običaje”

Predavanje s porukom: “Ne zaboravite svoje običaje”

0
Predavanje s porukom: “Ne zaboravite svoje običaje”

Foto: RabDanas

Tema ovogodišnje Noći muzeja je glazba, odnosno prezentacija i popularizacija glazbene baština i njene muzealizacije te je naglasak Brnina predavanja bio na izuzetno vrijednoj i zanimljivoj folklornoj baštini otoka Raba koja je, nažalost, još uvijek nedovoljno istražena.

{gallery}Brna predavanje{/gallery}

Rab danas oglas

Gospodin Brna, vrstan svirač miha te veliki zaljubljenik i poznavatelj nematerijalne kulturne baštine otoka Raba, prvenstveno je govorio o narodnoj nošnji, plesovima i pjesmama karakterističnima za naš otok, kao i o utjecajima i okolnostima pod kojima su usvojeni te o njihovom postupnom razvoju kroz vrijeme. Velik dio onoga o čemu je gospodin Brna govorio mogli smo, nakon toga, vidjeti i čuti u sjajnom filmu „Da se ne zaboravi“ autora Sanjina Badurine Pilota, kojeg, kako je navedeno na samom početku, FS Udruge umirovljenika otoka Raba poklanja budućim naraštajima s porukom: „Ne zaboravite svoje običaje“.

Od strane Centra za kulturu Lopar, na kraju izuzetno ugodne večeri u znaku otočne tradicije, gospodinu Brni uručena je zahvalnica za doprinos i očuvanje kulturne baštine otoka Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime