logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Četvrtak, 26 Siječanj 2017 13:34

Predavanje s porukom: "Ne zaboravite svoje običaje"

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Foto: Centar za kulturu Lopar i Boris Kazija Foto: Centar za kulturu Lopar i Boris Kazija

Ususret ovogodišnjoj Noći muzeja, u srijedu, 25. siječnja, Anđelo Brna održao je predavanje „Folklorno-tradicijski običaji otoka Raba“ koje je bilo popraćeno projekcijom filma „Da se ne zaboravi“ FS Udruge umirovljenika otoka Raba.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je glazba, odnosno prezentacija i popularizacija glazbene baština i njene muzealizacije te je naglasak Brnina predavanja bio na izuzetno vrijednoj i zanimljivoj folklornoj baštini otoka Raba koja je, nažalost, još uvijek nedovoljno istražena.

Gospodin Brna, vrstan svirač miha te veliki zaljubljenik i poznavatelj nematerijalne kulturne baštine otoka Raba, prvenstveno je govorio o narodnoj nošnji, plesovima i pjesmama karakterističnima za naš otok, kao i o utjecajima i okolnostima pod kojima su usvojeni te o njihovom postupnom razvoju kroz vrijeme. Velik dio onoga o čemu je gospodin Brna govorio mogli smo, nakon toga, vidjeti i čuti u sjajnom filmu „Da se ne zaboravi“ autora Sanjina Badurine Pilota, kojeg, kako je navedeno na samom početku, FS Udruge umirovljenika otoka Raba poklanja budućim naraštajima s porukom: „Ne zaboravite svoje običaje“.

Od strane Centra za kulturu Lopar, na kraju izuzetno ugodne večeri u znaku otočne tradicije, gospodinu Brni uručena je zahvalnica za doprinos i očuvanje kulturne baštine otoka Raba.

Pročitano 1943 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia