logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 16 Veljača 2017 11:19

FILMMUSICORKESTAR - zagrebačka koncertna atrakcija u Sarajevu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
FILMMUSICORKESTAR - zagrebačka koncertna atrakcija u Sarajevu Foto: Brian Rašić

Zagrebačka grupa glazbenika zajedničkog imena FilmMusicOrkestar, već svojim prvim nastupima pobudila je veliki interes publike u regiji. Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić, publici predstavljaju neke od najznačajnijih muzičkih tema koje su obilježile filmsku epohu. Legendarna Ausencia Gorana Bregovića iz filma Underground već je dobila i svoje video izdanje, a nakon sinoćnje premijere na CMC Televiziji, spot možete pogledati i na youtube-u.

Video sadržaj

Jedinstvena grupa glazbenika predvođena sjajnim vokalom Elme Burnić, okupila se oko ideje da publici predstavi melodije nekih od njaznačajnijih filmova epohe. Glazbeni projekt već osvaja publiku širom regije, a uskoro će FILMMUSICORKESTAR nastupiti uživo i pred sarajevskom publikom.

„Filmska glazba je primarni motiv našeg okupljanja. Neke melodije su ostavile neizbrisiv trag i mi smo ih u svojim aranžmanima odlučili donijeti pred publiku“ ističe Elma Burnić. „Prepoznali smo neiscrpan izvor dobre energije u tim melodijama, a koncerti koje smo održali samo potvrđuju da publika voli ono što se pjevalo i sviralo na velikom ekranu“.

Tko pjeva zlo ne misli, Čaruga, Kod amidže Idriza, Samo jednom se ljubi, Gori vatra, Balkan express, Skupljači perja, samo su neki od nagrađivanih filmova koji će ostati upamćeni i po nezaboravnim melodijama. FilmMusicOrkestar ih pred publiku donosi u bossa nova i swing-jazz maniri sa zanimljivo posloženim aranžmanima koji svaki prostor ispunjavaju posebnom emocijom, a koncerte pretvaraju u dobro uštimani party. Svjedoči to i zajednički nastup sa Zoranom Predinom u punom i rasplesanom zagrebačkom Jazz caffeu.

FilmMusicOrkestar pred sarajevsku publiku dolazi 24. ožujka kada će održati svoj prvi koncert u Kamernom teatru 55 nakon čega koncertna karavana nastavlja turneju u Zagrebu, Ljubljani, Tuzli, Beogradu...

(autor fotografije: Brian Rašić)

Pročitano 1681 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia