logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 995
Subota, 18 Ožujak 2017 13:32

Mladi glumci iz Sesveta predstavom "Hej i ja sam tu!" oduševili svoje rapske vršnjake, a danas nastupaju za građanstvo! / SUB - 18.3. Kino Rab u 18 sati

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Mladi glumci iz Sesveta predstavom "Hej i ja sam tu!" oduševili svoje rapske vršnjake, a danas nastupaju za građanstvo! / SUB - 18.3. Kino Rab u 18 sati Foto: Hrvoje Hodak

I dođu tako vremena kad se čovjek zapita čemu cijeli trud, izgubljeno vrijeme, angažman u rad čija je vrijednost nemjerljiva novcem. Kakva je to snaga koja čovjeka goni da se uvijek iznova vraća propitivanju svoje duše, svih onih individualnih, ali i socijalnih problema kojima smo zaokupljeni, izražavajući se glazbom, glumom, pokretom, plesom, ili nekim drugim vidom umjetničkog rada? A onda se na pozornici Zimskog kina Rab pojavi mladost koja svojim glumačkim i glazbenim vještinama, po tko zna koji put, pokaže da cijeli trud ipak vrijedi.

Ovog su vikenda na naš otok u goste došli članovi dramske družine iz Sesveta, točnije učenici Gimnazije Sesvete, Prirodoslovne škole „Vladimir Prelog“ i Nadbiskupske klasične gimnazije koji su mjuziklom „Hej, i ja sam tu“ , na svoj, mladenački način, pri susretu s rapskom srednjoškolskom i osnovnoškolskom publikom, pokazali kako se glumom i pjesmom nose s problemima mladih i vršnjačkim nasiljem. Tekst ovog mjuzikla napisao je Domagoj Topić, dobitnik nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i nenasilja. Kompletni ansambl čine: voditeljica projekta prof. Nevenka Kovačić, glumci Ena Beč, Sara Šimunić, Klara Fiolić, Domagoj Topić, Ivan Tolić, Antonija Žaja, Ante Pašalić, Ivica Žugec, prof. Tatjana Zemljić, majstor svjetla i tona Dario Radeš, projekcija Iva Anđelić, glazbenici Domagoj Marić, Josip Gojević, prof. Nevenka Kovačić, šminka Tea Đerak i scenski radnici Dominik Jozinivić i Luka Jagodić.

Ivan Blagdan inicirao ovo prekrasno glumačko gostovanje

Tijekom 60 minuta izvedbe, glumci su s iznimnom energijom i velikom lakoćom igrali svoje role, a publika je uživala i u više navrata nagradila glumce velikim pljeskom! Ipak, najveću tremu imao je Ivan Blagdan, učenik SŠ Markantuna de Dominisa Rab, koji se ovoga puta našao u ulozi publike, a na čiju je inicijativu glumačka trupa došla na Rab. Ivan ih je ugostio, ponudio im smještaj i organizacijski se povezao s rapskim gradonačelnikom Nikolom Grgurićem i Pučkim otvorenim učilištem Rab, koji su podržali inicijativu. Valja naglasiti kako prijateljstvo Ivana s članovima dramske družine seže iz osnovnoškolskog vremana kada su zajedno pohađali radionice Škole stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ u istarskom Novigradu. Tko bi rekao da će jedno takvo, dječje prijateljstvo povezati mlade duše i potaknuti izvedbu musicla na našem Rabu!? I još besplatno! 

Stoga, ako još uvijek dvojite kako večeras kvalitetno iskoristiti svoje vrijeme, dođite večeras u 18,00 sati u Zimsko kino Rab, pogledajte musical „Hej, i ja sam tu“ i ove prekrasne mlade ljude koji žive to što rade. 

Vjerujem kako će to biti mali pokušaj da zastanemo, zaustavimo vrijeme, poslušamo što nam to mladi poručuju i zapitamo se idemo li u dobrom pravcu?

Napisala: prof. Gordana Ćuk Ribarić

Pročitano 3486 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia