Home Uncategorized @hr Adriana Kaštelan prepoznata u svijetu fine-art fotografije

Adriana Kaštelan prepoznata u svijetu fine-art fotografije

0
Adriana Kaštelan prepoznata u svijetu fine-art fotografije

Foto: Foto: Adriana Kaštelan

{gallery}Adriana Fine Art{/gallery}

Sve se nekako zahuktalo 2014. godine, kada je jedna Adrianina fotografija objavljena na internetskoj stranici National Geographic Your Shot među fotografijama dana, a kasnije joj je isti taj National Geographic fotografije objavio na svojem Instagram i Pinterest profilu čime je privukla pažnju mnogobrojnih zaljubljenika u fotografiju na društvenim mrežama diljem svijeta. Nekoliko njezinih fotografija zapaženo je i nagrađeno od urednika National Geographica.

Rab danas oglas

Fotografije su joj objavljivanje i nagrađivane u foto-zajednicama Fotoblur, 1X, Art Limited, ViewBug, pri čemu treba svakako spomenuti da ju je ViewBug uvrstio u grupu fotografija Behind The Lens gdje intervjuem fotografi opisuju tehniku rada dajući savjete. Godine 2016. fotografije su joj izdane u časopisima: EYE Photo Magazine i Fine EYE Photo Magazine (Njemačka), BLACK magazin (Njemačka), Monopix (Nizozemska), Camerapixo (Velika Britanija) i godišnjaku 1X Vision (Švedska). U veljači 2017. sudjelovala je na ranije spomenutoj grupnoj izložbi Le Peysage u Darkroom Gallery (Vermont, SAD), kada je između 857 pristiglih fotografija, izbor sveden na 53 među kojima su se našle i dvije Adrianine, a u žiriju je bila svjetski poznata fotografkinja Sandrine Hermand Grisel

Fotografija i kratki intervju objavljeni su joj u 184. broju, za veljaču, Digital Photographer Magazina, jednog od najpoznatijih foto magazina koji mjesečno ima 800.000 pratitelja na društvenim mrežama. Fotografiju Earth – pejzaža s Raba nedavno je prepoznala i dodala u svoju galeriju najljepših pejzaža svijeta u jednoj foto zajednici i Jessie Welace, fotografkinja i producentica na National geographic channel, NBC i Travel Channel International. Nedavno je i jedna Adrianina fotografija rapske Pudarice objavljena na američkoj fb stranici Fine Art Photography i ostvarila 1.700 lajkova i stotinjak dijeljenja na društvenim mrežama. Još jedna fotografija Adriane Kaštelan upravo je izložena i u A Smith Gallery (Texas, SAD) na grupnoj izložbi Elsewhere koja se održava od 17.3. do 30.4.2017. Žiri koji je selektirao djela za izložbu bio je pod vodstvom Fran Forman, jedne od vodećih umjetnica fotomontaže, dobitnice brojnih međunarodnih nagrada i voditeljice edukacije u fotomontaži.

Prema Adrianinim riječima, upravo su poznastvo s divnim ljudima diljem svijeta nešto najljepše što je dobila fotografiranjem, a posebno je ponosna što redovito komunicira i izmjenjuje iskustva s nekim od najpoznatijih fotografa današnjice. Mi u redakciji portala Rab Danas nikako ne želimo zaostajati za svjetskim fine-art foto trendovima, pa vam iz prve ruke donosimo još jedan maleni izbor fotografija izvrsne rapske fotografkinje Adriane Kaštelan kojoj upućujemo naše čestitke na vrijednim uspjesima, a vama dragi čitatelji želimo da se opustite i uživate u fotografijama.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime