logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 01 Svibanj 2017 08:32

Održan koncert austrijskog zbora Männergesangverein i gostiju večeri klape "Eufemija"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Održan koncert austrijskog zbora Männergesangverein i gostiju večeri klape "Eufemija" Foto: Hrvoje Hodak

Događanjima bogata subota 29. travnja, zaključena je večernjim koncertom austrijskog zbora Männergesangverein iz austrijskog grada Ehrenhausena, kojemu se kao gost večeri na pozornici Kina Rab pridružila domaća muška klapa „Eufemija“.

Posebno je zanimljivo istaknuti da su pojedini članovi ovog austrijskog zbora ujedno i dugogodišnji gosti Raba, dio njih na naš otok dolazi već više od 25 godina, pa su tako u suradnji s TZG Raba došli na ideju ponuditi Rabljanima svoj koncert u kojega su ukopili i gostovanje rapske klape Eufemija.

I dok se o uskoro punoljetnoj klapi „Eufemija“, koja je izvela skladbe u klapskoj obradi pok. maestra Ljube Stipišića Delmate, zna gotovo sve, za muški pjevački zbor iz Austrije treba kazati i podatak da će za dvije godine, dakle 2019., proslaviti stotu obljetnicu od svojeg utemeljenja. Izvodeći širok repertoar vokalnih obrada, od klasičnih kompozicija do zabavne glazbe, članovi austrijskog zbora Männergesangverein nastupali su do sada, na mnogim koncertima diljem Austrije, ali i izvan nje – od Hamburga preko Trsta do nastupa na našim otocima Braču i Rabu.

Pročitano 1033 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1