Home Uncategorized @hr Izložbom Nenada Marasovića započeo ljetni dio kulturnog programa u Conte Neru

Izložbom Nenada Marasovića započeo ljetni dio kulturnog programa u Conte Neru

0
Izložbom Nenada Marasovića započeo ljetni dio kulturnog programa u Conte Neru

Foto: Foto: Kristofor Gulić

{gallery}KLJ 2017 – Marasovic{/gallery}

Napisala: Dubravka Kolarević – Komarić
    Foto: Kristofor Gulić

Rab danas oglas

 

Nakon uvodne riječi organizatora i predstavljanja umjetnika, izložbu je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić koji je posebno istaknuo važnost ovakvih umjetničkih i kulturnih događanja, ne samo zbog turista nego i nas koji živimo na otoku tijekom čitave godine.

Potom su uzvanici razgledali slike uz ugodno druženje i domjenak za koje se pobrinuo ugledni rapski ugostitelj Josip Brna.

Izložba pod nazivom Mediteranski vrtovi Nenada Marasovića inspirirana je dalmatinskim podnebljem i slikarevim otočkim korijenima. Izloženo je petnaest slika nastalih klasičnom slikarskom tehnikom ulja na platnu.

Izmišljeni kameni gradići i otoci uzdižu se usred blještavog morskog plavetnila poput dinamičnog kolopleta linija i vibrantnih boja. Slikarevo viđenje tih klasičnih primorskih motiva u oblikovnom smislu predstavlja izražajnu i uspješnu simbiozu nekoliko različitih likovnih perspektiva moderne umjetnosti. Zgusnute kompozicije oblikuju čvrste kubo-forme tvoreći prepoznatljiv labirint dalmatinskih ulica. 

Ali Marasović je prvenstveno slikar čiji je svijet satkan od boja. Gusta pastozna tvar samo se djelomično podvrgava motivu i platnu prenoseći unutarnji ritam slikarskog rukopisa.

Odnosom ovih elemenata, Marasović slijedi tradiciju ekspresivnog mediteranskog pejzažnog slikarstva s obiljem snažne i izražajne, ali i sanjarski čulne boje koja odražava životnu dinamiku i istinsku radost stvaranja.

Nenad Marasović rođen je u Zagrebu, gdje je završio studij književnosti na Filozofskom fakultetu. Ali slikarstvo za Nenad nije bilo samo mladenački hir već istinski poziv, te upisuje Visoku školu za primijenjenu umjetnost u Beču. Od tada traje njegova, danas već bogata slikarska karijera. Svoja djela djela izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama. Stalni je član HDLU-a.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime