Home Uncategorized @hr Otvorena izložba slika umjetnice Vlaste Pastuović Aleksić

Otvorena izložba slika umjetnice Vlaste Pastuović Aleksić

0
Otvorena izložba slika umjetnice Vlaste Pastuović Aleksić

Foto: Foto: Goran Aleksić

 

{gallery}Pastuovic{/gallery}

Rab danas oglas

“Na tragu pionira europskog modernog slikarstva Matissea, Miroa, Kandinskog slikarski je motiv reduciran i pojednostavljen, apstrahiran, sveden na osobni izraz, znak vlastitog unutrašnjeg doživljaja i osobne psihodinamike slikarice. U tom srazu oblika i boja iščitava se koloristički snažna, ali topla i lirska osobnost umjetnice koja, u intimnosti vlastitog doma, predmetima koji ju okružuju daje novo značenje.” – riječi su prof. Dubravke Kolarević.

Uistinu, snažnim, pozitivnim tonovima boja Pastuović briše jasne granice između čajnog stolića, kauča ili bilja u prostoriji. Svaki rakurs istog motiva donosi novu optimističnu apstrakciju koja ostavlja osjećaj sreće u promatrača. Tako njezin dom postaje topla oaza nekom drugom domu u kojoj će se naći ove slike malih i velikih formata koje su na prodaju. Važno je naglasiti da umjetnica izbjegava definiciju svog umjetničkog izričaja pa tako svojim slikama ne daje naslove. Svako pronalazi svoj put i smisao do srca umjetnosti.

Ovo je 23. samostalna izložba Vlaste Pastuović Aleksić. Izlagala je na brojnim skupnim, žiriranim izložbama slika u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, SAD). Članica je HDLU-a, a završila je diplomski sveučilišni studij slikarstva na College of Visual Arts (Arthouse) u Ljubljani te je stekla naziv magistre likovnih umjetnosti. Uz slikarstvom bavi se i keramikom te izradom umjetničkog nakita.

Umjetnicu su na otvorenju izložbe iznenadili dekan i profesori s njezina ljubljanskog sveučilišta što je inače i presedan u njihovoj praksi. Koliko je cijenjena umjetnica govori i diskretna nazočnost gradonačelnika Grada Raba Nikole Grgurića.

Naravno, podršku umjetnici dao je i njezin suprug, Goran Aleksić, zastupnik u hrvatskom Saboru ali i kantautor i šansonjer, koji je ovu prigodu iskoristio da svojoj supruzi čestita petnaestu godišnjicu braka.

Umjetnica se zahvalila svojim pokroviteljima koji i inače čuvaju kulturnu baštinu i podržavaju kulturne događaje na Rabu; Gradu Rabu, TZG Raba te Pekarnici slastica Vilma.

Izložba će trajati od 01.-21.lipnja 2017.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime