Home Uncategorized @hr Rabljani izabrali Jazz! – 2. Rab Jazz Festival – 4. dan

Rabljani izabrali Jazz! – 2. Rab Jazz Festival – 4. dan

0
Rabljani izabrali Jazz! – 2. Rab Jazz Festival – 4. dan

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Koncertom u predivnom prostoru negdašnje trobrodne bazilike podno romaničkoga zvonika sv. Ivana Evanđelista, Renata Sabljak pokazala je širinu svojih glazbenih interesa. Nakon što je izvela nekoliko jazz covera, upustila se u izvedbe stilski različitih pjesama popularne glazbe na koje je publika sjajno reagirala. U tome su joj pomogli klavijaturist Gojko Tomljanović, gitarist Bruno Mičetić, kontrabasist Goran Rukavina i bubnjar Mario Klarić. Inače sjajni instrumentalisti, ovom su se prigdom prilagodili njezinim afinitetima – svirali su za nju.

Rab danas oglas

Riječki kontrabasist Vedran Ružić predstavio je svoj projekt Spiritual Market – CD i art film. Za ovaj zahtjevan koncert idealan je prostor pronašao u rapskom Ljetnom kinu. Uz tenor saksofonista Maria Bočića, gitarsta Pavla Miljenovića i bubnjara Adriana Bernobića publici je predstavio svoju viziju putovanja Marka Pola od Istre prema Istoku. Etape putovanja pratili su prepoznatljivi zvukovi karakteristični za određeno podneblje, te slike koje su svojom simbolikom povezale doba Marka Pola s današnjicom.

Kao što to tradicija – sad već možemo govoriti o tradiciji – nalaže, nakon službenog dijela programa glazbenici su se okupili na jam sessionu, ovom prigodom u Cafeu Moderato jednog od utemeljitelja Rab Jazz Festivala Gorana Ćuka. Izmijenili su se glazbenici iz oba banda svirajući uz svesrdnu podršku publike.

 

  • Napisao: Davor Hrvoj
  • Foto: Hrvoje Hodak

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime