Home Uncategorized @hr Otvorena izložba „Mojih prvih deset“ rapske slikarice Zdenke Krišković

Otvorena izložba „Mojih prvih deset“ rapske slikarice Zdenke Krišković

0
Otvorena izložba „Mojih prvih deset“ rapske slikarice Zdenke Krišković

Foto: RabDanas

 

U tom zagonetnom naslovu izložbe, naglasio je Fafanđel, ne krije se – što bi mnogi na prvi pogled pomislili – niti njezinih prvih deset godina slikanja, niti njezinih prvih deset slika ili prvih deset izložbi. Naslov izložbe vezuje se uz Zdenkinih prvih deset godina članstva u Udruzi likovnih i književnih stvaralaca Raba (ULIKS), koja joj je omogućila, kako je sama kazala, sudjelovanje na tridesetak skupnih izložbi na Rabu, ali i izvan otoka. A u Udruzi, ne samo da je slikala i izlagala, već je u njoj najveći broj godina i predano radila, kako na dužnostima člana Uprave tako i na tehničko-izvršnim poslovima.

Rab danas oglas

Niti Zdenka nije mogla a da se ne prisjeti legendarnog rapskog slikara, vrsnog pedagoga i prvog predsjednika ULIKS-a, nažalost pokojnog Marijana Dragozeta, koji je nesebično pomagao u radu svim ljubiteljima likovnosti, pa su tako i njezina slikarska nastojanja poduprta između ostalog i Dragozetovim motivirajućim savjetima, urodila zavidnim brojem slika, crteža i kolaža. Slijedili su i iskoraci u keramiku, nakite i pokoju instalaciju, a u postavu svoje prve samostalne izložbe, u čijem odabiru je sudjelovala i slikarica Ankica Ribarević, Zdenka je sabrala i pokazala tek dio svojeg stvaralačkog opusa.

Otvaranje izložbe slika Zdenke Krišković, uz već spomenutog Josipa Fafanđela, uljepšalo je i gitarističko preludiranje još jednog vrsnog rapskog čakavskog pjesnika Borisa Kazije.

Izložba će u galerijskom prostoru Lounge bara Conte Nero biti otvorena do 29. rujna 2017.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime