logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 14 Veljača 2018 07:22

Marko Škugor i rapska publika glasom i srcima zapjevali o ljubavi

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Marko Škugor i rapska publika glasom i srcima zapjevali o ljubavi Foto: Ivo Šubić (RabPix)

Iako je prošle godine već nastupio na Rabu u muzičkom dijelu rapske "Kanate" i to u postavi proslavljena "Četiri tenora", u kojoj su pored njega još i Đani Stipaničev, Marko Pecotić te Vladimir Garić - Marko Škugor, mlada šibenska pjevačka zvijezda, sinoć je (12. veljače), uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze u predvalentinovskom ozračju održao svoj prvi samostalni koncert na Rabu i to u prepunoj dvorani Kina Rab. 

Fotografije u galeriji snimio: Ivo Šubić (Rab Pix)

 

Rapska publika definitivno voli Marka, vidjelo se to već i po daleko unaprijed raspodranoj dvorani Kina Rab, ali i po spontanim reakcijama, aplauzima nošenima srcem i zajedničkim pjevanjem na koje su publiku potaknuli doista brojni hitovi uglavnom s dalmatinskim pečatom, ali bilo je tu i talijanskog belcanta, pa i aktualnih britanskih uspješnica poput pjesme  Perfecet megapopularnog kantautora Eda Sheerana koju ovaj sjajni mladi glazbenik izvodi s još jednim pjevačkim velikanom Andreom Bocceliem.

Redale su se tako sinoć u Kinu Rab: Uvik ću te svojom zvati, Vilo moja, Con te partiro, Samo si ti, Mirno spavaj, Ka' dica, no Rabljane je ponajviše razgalio splet pjesama Miše Kovača (Drugi joj raspliće kosu, Svi pjevaju, Još i danas teku suze jedne žene, Ako me ostaviš) kojem je još pridodana i Jelavićeva Majko stara, uslijedile su još; Dalmatinska vilo, Zlato moje, Evo mene moji judi, Srce južnjačko, Oči boje lavande, Ne diraj moju ljubav, Samo s tobom ja upoznao sam ljubav, Nije htjela, Konoba, Ruža crvena, Oće duša vanka tila te u bisu; Kad mi dođeš ti, O sole Mio, Cesarica...

Inače, za vrijeme studija u Zagrebu Marko je pohađao satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali Marku je u srcu ipak bio dalmatinski melos. I izgleda je je dobro odabrao!

Prošla 2017. godina je svakako bila u znaku Marka Škugora. U toj godini je pobjedio na Splitskom festivalu s pjesmom Ka’ dica i kao član Četiri tenora je s pjesmom Sve je tvoje osvojio prvu nagradu publike na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. Pošlo mu je za rukom da u samo četiri godine dva puta pobijedi na Splitskom festivalu i Dalmatinskoj šansoni što je izuzetno veliki uspjeh za mladog pjevača i to na početku samostalne karijere.

Dva sata koncerta ususret Valentinovu prošla su u trenu, a u samoj završnici redali su se bisevi za bisevima i doista pred sam dan zaljubljenih procvijetala je ljubav između Marka i rapske publike kojoj će se, uvjereni smo, nakon sinoćnje večeri zasigurno češće vraćati. (H.H.)

Pročitano 3084 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia