logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 28 Kolovoz 2015 22:14

Čestitke mladim opernim interpretima i sjajnoj prof. Dunji Vejzović

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Čestitke mladim opernim interpretima i sjajnoj prof. Dunji Vejzović Foto: Hrvoje Hodak

I ove je godine, naša proslavljena operna diva i iznimna umjetnica rapskih korjena, prof. Dunja Vejzović, u svome Rabu, kojemu se u velikoj mjeri vratila nakon blistave pjevačke karijere, nastupa na najvećim svjetskim opernim pozornicama, kontinuiranog i predanog pedagoškog rada u statusu redovite sveučilišne profesorice (Graz, Zagreb, Stuttgart) - svoje golemo scensko i koncertantno iskustvo pokušala prenijeti na mlade darovite operne pjevače. Vrhunac opernog druženja na Rabu odigrao se u četvrtak 27. kolovoza u dvorani Zimskog kina Rab, završnim koncertom polaznika majstorskog kursa operne interpretacije kojeg već godinama vodi prof. Dunja Vejzović.

Na repertoaru ponajboljih mladih pjevača iz Njemačke, Hrvatske i Slovenije, uz maestralnu klavirsku pratnju prof. Cornelisa Witthoeffta, poznatog njemačkog koncertnog pijaniste, pratitelja Lieda, našle su se arije Mozarta, Wagnera, Glinke, Gounoda, Donizettija, Verdija, Puccinija, Giordana te Johana Straussa.

Brojna publika u dvorani dugotrajnim je aplauzima najbolje ocijenila ovaj izniman glazbeni doživljaj, a nama ostaje tek da čestitamo mladim pjevačima i da još jednom zahvalimo prof. Dunji Vejzović na njezinom neugaslom entuzijazmu u dugogodišnjem nastojanju da obogati kulturnu ponudu grada Raba.

Pročitano 985 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia