Home Uncategorized @hr „Jazz na kotačima“ prošao kroz Lopar

„Jazz na kotačima“ prošao kroz Lopar

0
„Jazz na kotačima“ prošao kroz Lopar

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

U društvu vrhunskih glazbenika

Lela Kaplowitz, jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom, spretno je kroz razgovor s djecom dotaknula ključna mjesta povijesti jazza, animirajući ih pritom da se i sami okušaju u ponavljanju ritmičkih fraza i maštovitih vokaliza. Klinci su doista uživali slušajući Lelu kako pjeva jazz i pritom naučili što je to scat singing. Imali su priliku uživo poslušati jazz improvizacije Henrija Radanovića na kontrabasu i Zorana Majstorovića na gitari i doznati koliko su oni morali vježbati ne bi li danas bili vrhunski jazz glazbenici.

Sve u svemu, projekt „putujućih“ radionica uspješno je promovirao jazz glazbu među učenicima od 1. do 4. razreda u Područnoj školi Lopar, a mnogima od njih ovo je bio i prvi susret s profesionalnim glazbenicima uživo. 

Umrežimo se glazbom od 7 – 77 godina

Rab danas oglas

S glazbenicima je na ovom loparskom gostovanju bila i uvijek izuzetno aktivna tajnica riječke podružnice HGU-a Jadranka Čubrić koja nam je kazala da je održavanje ovog programa svojevrsni nastavak edukativne akcije “Umrežimo se glazbom od 7 – 77 godina”, koju HGU PGŽ Podružnica Rijeka i PGŽ dugi niz godina provode na Svjetski dan glazbe (21.06.).

Gostovanje sastava „Lela Jazz Trio“ financirano je sredstvima Primorsko-goranske županije te organizirano u suradnji Hrvatske glazbene unije, Centra za kulturu Lopar te PŠ Lopar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime