logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 13 Lipanj 2016 06:34

Uživanje u najljepšim arijama i scenama iz opera u izvedbi polaznika klase prof. Dunje Vejzović

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Uživanje u najljepšim arijama i scenama iz opera u izvedbi polaznika klase prof. Dunje Vejzović Foto: Hrvoje Hodak

Donosimo vam djelić atmosfere sa subotnjeg koncerta "Najljepše arije i scene iz opera" polaznika klase velike hrvatske i svjetske operne pjevačice, vrhunske glazbene pedagoginje profesorice Dunje Vejzović.

Mlade operne nade: Lanu Maletić, Luciju Ercegovac, Luku Ortara, Antoniju Puček, Viktoriju Đurđek, Mateja Petrića i Enu Lešić, iz muzičkih akademija Zagreba i Pule, za klavirom je pratio maestro Darijan Ivezić, također mladi glazbenik širokih interesa, sve više prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Na programu koncerta publika u Kinu Rab mogla je čuti i vidjeti interpretacije nekih od najljepših arija i scena iz opera Mozarta, Glucka, Belinija, Verdija, Offenbacha, Gounoda, Glinke, Ponchiellija, Puccinija i Johanna Straussa.

Bila je to još jedna lijepa raspjevana večer u kojoj su ovi iznimno talentirani mladi umjetnici, pod stručnim vodstvom primadone Dunje Vejzović, rapskoj publici predstavili svoje vokalne i interpretativne vještine, te se nadamo da ćemo i neke od njih, baš poput brojnih bivših polaznika majstorskih tečajeva prof. Vejzović, uskoro viđati u opernim produkcijama u svijetu, od Berlina, Hannovera i Stuttgarta do Züricha i drugdje.

Pročitano 1789 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia