Home Najave Matija Dedić otvara Rab Jazz Festival

Matija Dedić otvara Rab Jazz Festival

0
Matija Dedić otvara Rab Jazz Festival

Foto: RabDanas

Tokom tri dana festivala, umjetnički direktor Bruno Mičetić na prvi rapski festival jazza dovodi kremu hrvatske i slovenske jazz scene. Čast samog otvaranja Rab Jazz Festivala pripala je našem vrhunskom hrvatskom džezistu i pijanistu Matiji Dediću. Ovaj staknuti skladatelj ovim će koncertom promovirati svoj novi album “Matija svira Arsena” s autorskim interpretacijama glazbenih klasika svojeg oca, umjetnika, kantautora, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića

Već sljedeći dan, 9. rujna, na pozornicu festivala popesti će se Zvjezdan Ružić Trio i Bruno Mičetić Trio. Posljednji, treći dan festivala nastupit će Damjan Grbac Gipuja, dok će, kao kruna festivala, na pozornici zasjati poznata kantautorica i jazz pjevačica Elma Burnić sa svojim triom i izvesti posebno pripremljeni program.

Rab danas oglas

U sklopu Rab Jazz Festivala biti će predstavljen i opus fotografija Davora Hrvoja, našeg jedinog profesionalni jazz kritičara, koji već desetljećima promiče jazz te uz to cijelo vrijeme fotografskim aparatom dokumentira atmosferu na pozornici svjedočeći da jazz nije samo glazba, nego da u sebi utjelovljuje i komponente brojnih drugih umjetničkih žanrova poput glume, performansa, plesa, teatra. Portretna fotografija trajna je njegova preokupacija – diskretno se približavajući jazzistu i ne zadirući u sferu privatnosti, stvara dojmljive karakterne portrete markantnih osobnosti. Nakon desetljeća truda, najuspjelije fotografske portrete najvažnijih glazbenika u povijesti hrvatskog i svjetskog jazza predstaviti će rapskoj publici na izložbi koja će pratiti prvi Rab Jazz Festival.

Kvalitetu i potencijal ovakvog glazbenog festivala odmah su prepoznali gradonačelnik Nikola Grgurić i Grad Rab, kao i Turistička zajednica grada Raba te brojni poznati sponzori. Suorganizatori festivala su Goran Ćuk i Marin Javoran, u čijim se kultnim objektima – Moderato Caffeu i Banova Beach Baru, upriličuju mnogobrojni jazz koncerti i samim time doprinosi raznovrsnosti glazbene ponude otoka. Jazz je tako ušao na mala vrata, no u kratkom roku postalo mainstream glazbenih događanja otoka Raba, i na velika privlači sve veći broj ljubitelja ove posebne glazbe.

Rab, otok vrhunskog jazza i šampionskog turizma poziva i Vas da nam se pridružite na prvom ”Rab Jazz Festivalu”!

Facebook stranica festivala

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime