logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 17 Studeni 2016 11:18

Zbog jakog juga svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje palit će se na Varošu umjesto duž rapske luke

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Datum 18.11.1991. godine ostao je zapamćen u novijoj hrvatskoj povijesti kao dan kad je prestao otpor branitelja Vukovara, dan kada su ranjenici iz vukovarske bolnice odvedeni na Ovčaru i pobijeni, i dan kada je izvršen masakr nad nevinim civilima Škabrnje. U znak sjećanja na sve poginule branitelje i nevine žrtve Vukovara i Škabrnje, u noći sa 17. na 18. 11. palimo svijeće po cijeloj Domovini Hrvatskoj na prozorima naših domova.

Jedna zapaljena svijeća u tamnoj noći na našim prozorima ne daje mnogo svjetlosti, zato se udružimo i zapalimo svi svijeće na jednom mjesto koje će imati snagu svjetlosti, kao što su i branitelji Vukovara i Škabrnje se udržili i svojom hrabrošću i odlučnošću u tim ratnim tamnim danima i noćima dali svjetlost cijeloj domovini Hrvatskoj.

Rapski branitelji pozivaju sve građane Raba da večeras, 17.11.2016. godine, u 18 sati započnu s tradicionalnim paljenjem svijeća u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koje će se zbog jakoga juga koje ih gasi, umjesto duž rapske luke, održati na Trgu sv. Kristofora, odnosno na rapskom Varošu.

Branitelji Raba

Pročitano 3023 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia