Home Najave Stradaloj rapskoj mladosti u pomorskoj nesreći 1962. sutra će biti položeni vijenci uz spomenik na otočiću Trsteniku

Stradaloj rapskoj mladosti u pomorskoj nesreći 1962. sutra će biti položeni vijenci uz spomenik na otočiću Trsteniku

0
Stradaloj rapskoj mladosti u pomorskoj nesreći 1962. sutra će biti položeni vijenci uz spomenik na otočiću Trsteniku

Foto: RabDanas

Kratko vrijeme nakon te tragedije mještani dvaju otoka, Raba i Malog Lošinja, podigli su na otočiću Trsteniku spomenik stradaloj rapskoj mladosti – stilizacija galeba slomljenih krila. Tamo već desetljećima, na svaku obljetnicu ove velike pomorske tragedije, odlaze brojni prijatelji stradalih srednjoškolaca, članovi njihovih obitelji, predstavnici Raba i Lošinja. S obzirom da prošlog četvrtka, 27. travnja, nije bilo moguće isploviti prema Trsteniku radi nevremena, brod sa skupinom Rabljana koji će odnijeti vijence i cvijeće, te zapaliti svijeće u spomen na neprežaljenu stradalu mladost otoka, isplovit će iz rapske luke sutra, u srijedu 3. svibnja, u 9 sati. Tko god želi može im se pridružiti.

Do svoje smrti, glavni organizator ovih komemoracijskih odlazaka na Trstenik bio je Rabljanin, pomorski kapetan Tomislav Pahljina – Tomo, da bi se nakon njega ove tužne dužnosti zajednički prihvatili školski vršnjaci stradale generacije – Boris Dumičić i Josip Fafanđel, a redovite godišnje odlaske na otočić Trstenik bezrezervno pomaže i Grad Rab.

Rab danas oglas

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime