logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 10 Lipanj 2015 12:02

Otvorenje izložbe "Sveti znakovi i mistika življenja" Marijana Jakubina i Luke Petrača

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

POU Rab vas poziva u subotu, 13. lipnja, u 21 sat, u Crkvu sv. Nikole gdje će se održati otvorenje izložbe „Sveti znakovi i mistika življenja“ Marijana Jakubina i Luke Petrača.

U Crkvi sv. Nikole, bit će postavljena, druga u nizu izložbi programa Rapsko likovno ljeto Pučkog otvorenog učilišta Rab, izložba slika i mozaika "Sveti znakovi i mistika življenja" zagrebačkih akademskih slikara Marijana Jakubina i Luke Petrača.

Marijan Jakubin predstavit će se publici ciklusom plavih slika za koje Danije Žabčić kaže danas "osvaja aristokratskim sadržajima boje, ostvarujući u jedinstvenom tonalitetu distanciranu, ali i osobnu sliku uronjenosti u beskonačnost i konačnost ljudskog bića u tajnovitosti njegove egzistencije". Luka Petrač će se predstaviti mozaicima koje Ljubomir Koraj naziva "papirnatim krpicama u kamenu" .

Marijan Jakubin rođen je u Zagrebu 1946. godine. Diplomirao je na studiju likovne umjetnosti Pedagoške akademije u Zagrebu te na studiju povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U svojoj umjetničkoj djelatnosti bavi se slikarstvom, grafikom, kiparstvom i primijenjenom umjetnošću. Svoja djela izlagao je na 30 samostalnih i oko 90 skupnih izložbi u domovini i inozemstvu.

Luka Petrač rođen je 1980. godine u Zagrebu. Godine 2001. diplomirao je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, a 2006. na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Nevenke Arbanas. Do sad je izlagao na 15 samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi u domovini i inozemstvu.

Pročitano 818 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia