logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 18 Lipanj 2015 12:20

Rapska zvona - noći Ivana Rabljanina (19.lipanj - 21.lipanj)

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Zvona ispunjavaju tišinu svojom zvonjavom, ali ne bez razloga. Da, podsjećaju nas na osobu koja je uvelike zadužila ovaj otok da ga se spominje i pamti generacijama. Rab ne zaboravlja svog građanina, ljevača zvona Ivana Krstitelja Rabljanina, koji se rodio baš ovdje, sedamdesetih godina 15. Stoljeća. Svoj životni put započeo je na ovom prekrasnom otoku i svoj zadnji rad napravio baš za nas, svoje rabljane. Njemu u čast zvona rapskih zvonika zvone u posebno osmišljenim intervalima, stvarajući sasvim posebnu glazbu.

Stoga zastanite trenutak, osluhnite poziv rapskih zvona, uputite se u grad Rab te:
19. lipnja od 21:30 sati na trgovima starog grada zajedno sa našom limenom glazbom, plesačima tradicionalnog folklora društva Rapski tanac , folklornog društva iz Supetarske Drage te klapama „Eufemija“ i „Sozal“ odajte priznanje našem Ivanu Rabljaninu.
20. lipnja od 21:30 sati na trgovima starog grada zajedno sa Udrugom rapskih samostreličara, plesačima tradicionalnog folklora KUD-a San Marino te klapama „Rab“ i „Sozal“ odajte priznanje našem Ivanu Rabljaninu.
21. lipnja od 21:30 sati na trgovima starog grada zajedno sa mandolinistima glazbene škole Rab, plesačima tradicionalnog folklora Udruge umirovljenika otoka Raba i Supetarske Drage te klapama „Eufemija“ i „Rab“ odajte priznanje našem Ivanu Rabljaninu.

Pročitano 538 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia