logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 12 Srpanj 2017 07:59

RGV - koncert Stefana Milenkovića (violina) i Rohana de Silve (klavir) / Čet/Thu 13/7/2017 - 21:00h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)

U okviru programa Rapskih glazbenih večeri u četvrtak 13. srpnja s početkom u 21h, na pozornici Kina Rab nastupit će jedan je od najvećih svjetskih violinista svoje generacije Stefan Milenković i vrhunski pijanista Rohan de Silva . Na programu će se naći djela Beethovena, Tartinija, Sarasatea, Tchaikovskog... Ulaz: 50 kn
Rapske glazbene večeri su niz koncerata klasične glazbe koji se od 1985. godine održavaju tijekom ljetnih mjeseci u Rabu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab. U okviru ove manifestacije svakog se ljeta održi 12 do 14 koncerata u Crkvi sv. Križa, u prostoru Sv. Ivana Evanđeliste i u Kinu Rab, a nastupaju renomirani glazbenici iz Hrvatske i inozemstva. 

Stefan Milenković - violina, Rohan de Silva - klavir

Proglašen srpskim umjetnikom stoljeća, Stefan Milenković jedan je od najvećih svjetskih violinista svoje generacije koji iz nastupa u nastup potvrđuje svoj globalni umjetnički status. Kao „čudo od djeteta“ Milenković je već od desete do četrnaest godine života svirao najvećim svjetskim državnicima, sa šesnaest je odsvirao svoj tisućiti koncert, a s devetnaest diplomirao na Muzičkoj akademiji u Beogradu te se kasnije školovao na Julliardu, gdje je nakon toga i predavao uz glasovitog violinista Itzhaka Perlmana. Posvetivši se, uz solističku karijeru, i pedagoškom radu, danas je izvanredni profesor na Sveučilištu Illinois.

Od tisuća nastupa tijekom izvanredne karijere vrijedi izdvojiti nastupe u njujorškom Carnegie Hallu, vašingtonskom Kennedy Centeru, londonskom Cadogan Hallu, tokijskom Suntory Hallu, talijanskim Teatro La Fenice, San Carlo i Petruzzelli... Svirao je uz Berlinski Simfonijski orkestar, Orkestar Boljšoj teatra, Simfonijski orkestar Indianapolisa, Komorni orkestar Orpheus, Nacionalni orkestar Belgije, Simfonijski orkestar Melbournea i Queenslanda... te uz dirigentske velikane poput Sir Nevillea Marrinera, Lorina Maazela, Vladimira Fedoseyeva i Daniela Orena. Poznat je i Milenkovichev humanitarni rad, pa je sudjelovao na nizu gala koncerata pod okriljem UNESCO-a, između ostalih s Placidom Domingom, Lorinom Maazelom, Alexisom Weissenbergom i Sir Yehudijem Menuhinom.

Omiljen gost svih značajnijih glazbenih manifestacija na ovim prostorima, na Rapskim glazbenim večerima Stefan Milenković nastupit će uz još jednog vrhunskog muzičara, pijanista Rohana De Silvu, čija je karijera obilježena suradnjom s najvećim svjetskim violinistima, poput niza recitala s Itzhakom Perlmanom. Rapska publika moći će uživati u programu dvojice virtuoza sastavljenom od djela Beethovena, Tartinija, Wieniawskyja, de Sarasatea i Čajkovskog.

Pročitano 968 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1