Home Najave Predstava “Mrav, mrav, mrav i cvrčak” u izvedbi Teatra Oz / Srijeda, 2/8/2017 na školskom igralištu u Loparu u 19.30h

Predstava “Mrav, mrav, mrav i cvrčak” u izvedbi Teatra Oz / Srijeda, 2/8/2017 na školskom igralištu u Loparu u 19.30h

0
Predstava “Mrav, mrav, mrav i cvrčak” u izvedbi Teatra Oz / Srijeda, 2/8/2017 na školskom igralištu u Loparu u 19.30h

Foto: RabDanas

Dođite i pogledajte ovaj Urnebesni mini mjuzikl s lutkarskim elementima, adaptaciju Ezopove basne koji će male gledatelje obogatiti kvalitetnom i uživo izvođenom glazbom saksofona i vokala, učenjem o životu kukaca kroz sva godišnja doba, te porukom o suživotu u različitosti.

  • Režija/dramaturgija: Mihaela Sirotnjak Železnik
  • Igraju: Anton Železnik, Lorena Žuvić / M.S. Železnik
  • Scena: Luči Vidanović / Andrea Knežević / Lorena Žuvić
  • Kostimi: Tajči Čekada
  • Odabir glazbe/tekstovi songova: M.S. Železnik
  • Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Zoran Dumičić
  • Trajanje: 40 minuta

Sadržaj

U srcu šume u svome gradu žive mravi. Ne bi li se dobro pripremili za dugu hladnu zimu, svakog dana vrijedno rade, dok njihovim Mravljim gradom vlada stroga i lijepa Kraljica Mravica. U blizini pak živi Cvrčak, koji po cijele dane pjeva i svira. Mravi, smatrajući ga lijenom bubom, navode ga da se prije no što stigne zima opskrbi s nešto hrane, te si osigura topao stan, jer će u suprotnom umrijeti od gladi i hladnoće. Cvrčak se na njihove savjete ne obazire. Dolaskom oštre i hladne zime, od gladi i hladnoće već iznemogao Cvrčak, moli mrave da ga puste u njihov Mravlji grad. Što će mravi odlučiti i kakva je sudbina Cvrčka, saznat ćete u predstavi.

O predstavi

Rab danas oglas

„Mrav, mrav, mrav i cvrčak“ vedra je i dinamična glazbeno-edukativna predstava za djecu, nastala na temelju jedne od najpoznatijih Ezopovih basni „Cvrčak i mravi“. Putem ovog glumačko-lutkarskog komada koji se koristi i animacijom predmeta te teatrom sjena, dijete prati život mrava kroz sva godišnja doba. U predstavi se svira i pjeva uživo. Djeca će upoznati puhački instrument saksofon kroz različite glazbene žanrove.

Priča nas istovremeno uči da moramo biti vrijedni, marljivi i radišni poput mrava, ali ponekad i bezbrižni poput Cvrčka. Trebamo prihvatiti jedni druge u svojim različitostima i na taj način kreirati suživot.

Kroz predstavu se provlači najpoznatije glazbeno djelo A. Vivaldija „Četiri godišnja doba“ i ostali pomno odabrani glazbeni primjeri s prilagođenim tekstom. Osnovna ideja jest da se djeci na njima zabavan, bajkovit i primjeren način približi klasična i druge vrste glazbe te pruži jedinstven i neposredan dodir s glazbom.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime