Home Najave Izvedba predstave „Grga Čvarak“ u predvorju Područne škole Lopar / Uto., 31.10.2017. u 10h

Izvedba predstave „Grga Čvarak“ u predvorju Područne škole Lopar / Uto., 31.10.2017. u 10h

0
Izvedba predstave „Grga Čvarak“ u predvorju Područne škole Lopar / Uto., 31.10.2017. u 10h

Foto: Izvor: Centar za kulturu Lopar

 

Gostovanje predstave organizirano je u suradnji Centra za kulturu Lopar i POU Velika Gorica, uz financijsku potporu Općine Lopar i Turističke zajednice Općine Lopar.

Rab danas oglas

 

O predstavi….

Nakon uspjeha slikovnice „Grga Čvarak“ popraćene prekrasnim ilustracijama likovnog umjetnika Tomislava Torjanca, a u nakladi Mozaik knjige, Scena „Gorica“ prenijela je ilustracije g. Torjanca na kazališne daske uprizorujući svijet malenog dječaka iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

U predstavi, koju je dramatizirala režiserka Ivana Čoh Šverko, glume: Ana Vilenica, Mateo Videk i Tomislav Krstanović.

Grga Čvarak temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Tko ne zna za Grgu Čvarka, koji svojom ambivalentnošću pokazuje sve odlike pravoga živog djeteta? Upravo je u toj ambivalentnosti dobrote i nestašluka najveća Grgina zanimljivost. U ovoj predstavi ćemo se baviti upravo time, pokušavajući dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda. Ovom predstavom Scena „Gorica“ nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj. osjećaj za drugoga i osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i te da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog „Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime