Home Najave Tradicionalno pomoračko obilježavanje blagdana sv. Nikole – (srijeda) 06.12.2017. u gradu Rabu

Tradicionalno pomoračko obilježavanje blagdana sv. Nikole – (srijeda) 06.12.2017. u gradu Rabu

0
Tradicionalno pomoračko obilježavanje blagdana sv. Nikole – (srijeda) 06.12.2017. u gradu Rabu

Foto: Izvor: Rapska plovidba d.d.

 

Najstariji i najmlađi aktivni pomorac Rapske plovidbe bacit će zajedno vijenac u more

Kako Rapska plovidba iduće godine obilježava 55 godina rada i održavanja trajektne linije, sa brodice «Maslina» u 9:00 sati bacanje vijenca u more obavit će najstariji pomorac u sadašnjim posadama Rapske plovidbe gosp. Josip Macolić zvani Vicko te najmlađi pomorac gosp. Toni Kaštelan. Posebno je lijepo istaknuti da su oba pomorca iz pomoračke obitelji tako da je pok. otac gosp. Josipa Macolića, Bare Macolić, plovio na jednoj od barkasa Rapske plovidbe, a pok. otac gosp. Tonija Kaštelana, Dinko Kaštelan, bio je dugogodišnji zapovjednik na trajektima Rapske plovidbe i dugogodišnji tehnički direktor.

Rab danas oglas

Bacanje vijenca u more popratit će sa trubom gosp. Ivan – Mile Šegota, izvedbom melodije «Put u vječnost».

 

Misa u crkvici sv. Nikole i druženje otočana kod Gradske lože

U crkvici Sv. Nikole, koja je obnovljena 1994. godine i od te godine počinje obilježavanje blagdana Sv.Nikole na ovakav način, održat će se Sveta misa s početkom u 10:00 sati.

Po završetku Svete mise nastavlja se uobičajeno druženje otočana i njihovih gostiju odnosno svih ljudi koji vole more i žive od mora.

Osim Rapske plovidbe i drugih organizatora ovogodišnje svečanosti obilježavanja blagdana Sv. Nikole posebno treba istaknuti Sportsko društvo “Dolin” iz Barbata, Sportsko društvo “Tunera” iz Supetarske Drage i Društvo sportske rekreacije “Kampor” koji će zajedno sa restoranom “Velum” pripremiti domaće delicije odnosno plodove mora.

Blagdan Sv.Nikole je omiljeni dječji blagdan pa je Rapska plovidba i ove godine dodijelila Dječjem vrtiću “Pahuljica” prigodnu donaciju, a isto tako je Rapska plovidba pomogla Pučko otvoreno učilište Rab u organizaciji dječje predstave “Tri prašćića” koju predstavu izvodi Gradsko kazalište lutaka Rijeka

.

2018. započinje i novo desetgodišnje koncesijsko razdoblje Rapske plovidbe

Uz napomenu da je 2018. godina prva godina u novom desetgodišnjem koncesijskom razdoblju od 2018. do 2027., sukladno dosadašnjem običaju, na blagdan Sv.Nikole 06.12. prezentirat će se red plovidbe trajekata za trajektnu liniju Mišnjak – Stinica za 2018. godinu.

 

Novootisnuti vozni redovi uz istaknute povijesne obljetnice vezane u Rab

Svi redovi plovidbe brodara imaju prigodna obilježja iz bogate povijesti otoka Raba, pa se tako i u novom redu plovidbe za 2018. godinu vidi da je u 2018. godini – 55. godišnjica Rapske plovidbe, da je u 2018. tisućljeće Rapskog benediktinstva, a u 2018. godini je također 50 godina bratimljenja Raba i San Marina što je označeno prigodnom slikom ispraćaja delegacije San Marina iz luke Rab, koja se nalazi na trajektu “Rabljanka”, a ispraćaj prati limena glazba.

 

Dolaskom “Četiri zvonika” najmlađa trajektna flota na Jadranu postaje ona Rapske plovidbe

Poznato je da se iduće godine u flotu Rapske plovidbe odnosno održavanje trajektne linije Mišnjak – Stinica uključuje novi trajekt “Četiri zvonika” na kojem se u brodogradilištu “Dalmont” Kraljevica odvijaju završni radovi.

S trajektom “Četiri zvonika” Rapska plovidba će imati najmlađu trajektnu flotu na Jadranu, a novi trajekt će sigurno biti nova kvaliteta turističke destinacije otok Rab.

Koristimo ovu prigodu da vam ujedno čestitamo blagdan Sv.Nikole, kao i da vam uputimo lijepe želje za dolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane.

S poštovanjem direktor Dragan Andrić, v.r.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime