logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 09:08

Nakon Beča Željko Jančić Zec u riječkoj Galeriji Principij s izložbom Sjećanja/Memories

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Nakon što je tijekom ožujka, zaključno sa 4. travnja 2018., sa zapaženim uspjehom i uz velik odaziv publike, po prvi puta u bečkoj Galeriji Photon, u organizaciji Zigutamve-photography, izložio svojih 5 video radova pod naslovom 5 GODINA EKSPERIMENTIRANJA (5 years of experimenting), naš će multimedijalni umjetnik Željko Jančić Zec u utorak 17. travnja 2018., u riječkoj Galeriji Principij s početkom u 19:00 sati otvoriti izložbu svojih crno-bijelih fotografija pod nazivom "Sjećanja/Memories".

 

Riječ je o izložbi fotografija posvećenih ženama.

„Glavni je protagonist ovih fotografija duh nevinosti i ljepote. Ta djela, oslobođena tekstualnih elemenata, posjeduju lakoću i prozračnost koju doživljavamo čitajući dobru knjigu. Njihova eterična kvaliteta izaziva literarne asocijacije krhkosti i ljupkosti" - ocijenio je u jednom od predgovora izložbe Renée Gadsden.

 

Fotografija Jančića Zeca uvrštena je u "The Beauty of Humanity Collection" i zajedno s djelima ostalih talentiranih umjetnika prikazana 8. lipnja 2016. na digitalnom displeju "Chashama Gallery" na Time Square-u u New Yorku.

 

Željko Jančić Zec diplomirao je fizičko kazalište na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de Theaterschool u Nizozemskoj. Djeluje kao multimedijalni umjetnik, a nastupao je i izlagao u mnogobrojnim projektima u Europi i Americi te producirao nekoliko kratkih filmova koji su uspješno prikazani na međunarodnim filmskim festivalima.

Karakteristika Jančićevog umjetničkog rada jest stvaranje umjetnosti s ciljem istraživanja. Bavi se pitanjima svakodnevnog života, ljudske situacije te stanja i složenosti postojanja. U radu u izvedbenim umjetnostima Jančić je razvio "fotografsku i kinematografsku perspektivu".

Početkom 2000. godine, fotografija i video bitan su i stalan dio njegovog umjetničkog djelovanja. Producirao je nekoliko ciklusa fotografija: Piedina, Treno terreno, Showroom, The ghost has no home, Urban leisure, Blind through life. Ovakav rad otvara mu mogućnost da se igra s obje različite filmske tehnike i daje mu razne mogućnosti izražavanja i izvođenja. Producirao je nekoliko kratkih eksperimentalnih filmova koji se uspješno prikazuju na međunarodnim filmskim festivalima pod nazivom: Waterish, The Second Man, Comeback, Blind through life.

Dobitnik je nagrade za film Waterish na međunarodnom festivalu Choreographic Captures International Competition 2008 Joint Adventures te za film The Second Man na 41. festivalu KRAF u Rijeci.

 

Kao što smo uvodno napisali otvorenje izložbe Željka Jančića Zeca održat će se u Galeriji Principij u Rijeci, Ulica pod Voltun 4, u utorak 17.svibnja 2018., s početkom u 19 sati. Ovim putem Vas ujedno pozivamo da nam se pridružite na toj prigodi.

  • Izložba Sjećanja/Memories Željka Jančića Zeca u Galeriji Principij Rijeka
  • Vrijeme održavanja: 17.04.2018. 19:00
  • Mjesto održavanja: Galerija Principij, Ulica pod Voltun, Rijeka, Hrvatska
Pročitano 519 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Peć kamin Aurora Plamen
( / Građenje, opremanje, uređenje doma)

Peć kamin Aurora Plamen

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 2 godina 0 23603
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28978

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!