Home Najave Dio programa Festivala znanosti odvijat će se u subotu 21. travnja u Loparu

Dio programa Festivala znanosti odvijat će se u subotu 21. travnja u Loparu

0
Dio programa Festivala znanosti odvijat će se u subotu 21. travnja u Loparu

Foto: Izvor: CZK Lopar

Program će započeti u 9,30 sati predavanjem Tihomira Marjanca TUNGUSKA EKSPLOZIJA 1908. – 100 GODINA MISTERIJE (Kongresna dvorana Turističkog naselja San Marino) te edukativnim radionicama (Rajska plaža, u blizini Turističkog naselja San Marino) predviđenima do 13,00 sati:

  • IZRADA MODELA DINOSAURA, Ljerka Marjanac
  • ŠETALIŠTE DINOSAURA, Marina Čalogović
  • IMPAKTI, Tihomir Marjanac
  • MODELIRANJE TUNGUSKE EKSPLOZIJE, Mario Poleto

Nakon toga, svi zainteresirani moći će se u pratnji Tihomira Marjanca uputiti u edukativnu šetnju geostazom: TRAGOVI KATASTROFALNIH POTRESA NA LOPARU. Polazak je u 14,00 sati s Rtića (autobusna stanica u San Marinu).

Rab danas oglas

 

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti su “Otkrića” te vas pozivamo da sudjelujete u bogatom programu koji se odvija diljem zemlje i upoznate se s nekima od otkrića koja mijenjaju naše vidike, poglede, obzore i svjetonazore. Program predviđen u Loparu namijenjen je najširoj publici te pozivamo sve da nam se pridruže i možda otkriju neke nove interese!

 

Detaljnije o programu Festivala znanosti na Rabu od 16. do 21. travnja, pogledajte ovdje.

 

O FESTIVALU ZNANOSTI

Poznato je konačno, nepoznato je beskonačno.

U intelektualnom pogledu nalazimo se na otočiću

usred oceana neobjašnjivosti. Dužnost je svake

generacije da moru otme još po koji komadić kopna.

(T.H. Huxley, 1887.)

 

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime