Home Uncategorized @hr Uskoro starta 20. RAB OPEN – Otvoreno prvenstvo Raba u tenisu / 26. – 27. svibnja 2018.

Uskoro starta 20. RAB OPEN – Otvoreno prvenstvo Raba u tenisu / 26. – 27. svibnja 2018.

0
Uskoro starta 20. RAB OPEN – Otvoreno prvenstvo Raba u tenisu / 26. – 27. svibnja 2018.

Foto: RabDanas

 

Ovogodišnji turnir je 20-ti u kontinuitetu. Prvi turnir “Sun Adria cup” je odigran 1998. godine.

Rab danas oglas

80-tih godina prošlog stoljeća Teniski klub Rab je nekoliko godina zaredom organizirao teniski turnir za veterane u Suhoj Punti, na terenima hotela Eva. Ovo je natjecanje svojom popularnošću i dobrom organizacijom postalo preteča “Sun Adria Cup-u”.

 

1998. godine na inicijativu gosp. Radojka Brnčića, čija tvrtka „Sun Adria“ postaje pokrovitelj turnira, članovi teniskog kluba Rab Bruno Lazarić i Dušan-Duje Ševerdija započinju pripreme za „Sun Adria Cup“. Osnovna ideja organizatora je bila spojiti vrhunski sportski događaj sa turističkim potencijalom kojeg imamo na otoku Rabu. Također, vodeći se iskustvima natjecatelja Teniskog kluba Rab na sličnim turnirima, nastojalo se stvoriti drugačiji turnir bogat novim sadržajima. Uz osnovni sportski dio natjecanja uvedena je svečana večera natjecatelja, sponzora i organizatora sa glazbom, plesom i bogatom tombolom. Organizirani su i zabavni sadržaji kao turnir u potezanju konopa i boćanje za žene. Vjerovatno najzanimljivija ideja, barem što se tiče reakcija natjecatelja, je organiziranje degustacije morskih specijaliteta gdje su popularna jela postala pljeskavica od hobotnice spremljena po „tajnom“ receptu vrijednim rukama Josa Paparića-Beloga i sušeni kraci od hobodnice u žaru.

 

Prvi „Sun Adria Cup“ je odigran 1999. godine. Centar svih zbivanja je postao Lopar sa svojim sportskim centrom i hotelskim naseljem „San Marino“, dok su se teniski susreti odigravali na svim teniskim igralištima po otoku Rabu. Turnir je ubrzo postao popularan među teniskim veteranima Hrvatske i Slovenije. Bogati sadržaji turnira su potaknuli natjecatelje da na „Sun Adria Cup“ počnu dovoditi i svoje obitelji, te su tako spojili sportsko natjecanje sa ugodnim obiteljskim vikendom. Tome u prilog je išao i termin održavanja turnira koji je uvijek bio posljednji vikend mjeseca svibnja. Uskoro se pridružuju i natjecatelji iz ostalih Europskih zemalja i država bližeg okruženja.

Kroz godine održavanja turnira broj natjecatelja je rastao i 2004. godine je dosegao rekordan broj od 143 natjecatelja.

 

Razvojem samoga turnira povećavao se i organizacijski odbor u čijem su sastavu osim predstavnika Tenis kluba Rab kao organizatora i turistički djelatnici, predstavnici turističke zajednice i hotelske kuće „Imperial“. Osobni doprinos inicijatora ovog turnira Radojka Brnčića je kroz sve ove godine bio nemjerljiv i može se sa pravom reći da je „Sun Adria Cup“ ponosno nosio ime svojeg pokrovitelja. Glavni sponzori natjecanja su Općina Lopar i Turistička zajednica Općine Lopar, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba, „Rapska plovidba“ i „Imperial“. Ostali „manji“ sponzori, kojih je zbog velikog broja ovdje nemoguće nabrojati, svojim doprinosom pomažu bogatom programu natjecanja. I vlasnici, odnosno, najmoprimci teniskih igrališta na Rabu izlaze u susret organizaciji turnira smanjujući financijski teret odigravanja velikog broja teniskih mečeva.

 

Nažalost, nakon 18 godina, turnir je ostao bez pokroviteljstva tvrtke „Sun Adria“, čime turnir mijenja ime u „Rab Open“ i okreće svoju novu stranicu, posebice u organizacijskom smislu.

 

Ovogodišnji, 20-ti po redu turnir, će se održati 26. – 27. svibnja 2018. Dobrom organizacijom i zadržavanjem najvažnijih popratnih sadržaja, natjecatelji će i nadalje imati jedno od boljih natjecanja ovog ranga u Hrvatskoj. Još samo da i vrijeme posluži…

 

  • Napisao: Vili Liović, tajnik Teniskog kluba Rab

 

Ukratko o Otvorenom prvenstvu RAB OPEN 2018.

  • Naziv: RAB OPEN – Otvoreno prvenstvo raba u tenisu – HUT serija 1000
  • Datum: 26. – 27.05.2018.
  • Organizator: Teniski klub Rab
  • Krovna organizacija: Hrvatska unija tenisača (HUT)
  • Zaprimanje prijava do petka (25.05.) u 12 sati
  • Ždrijeb, izrada rasporeda igranja, petak (25.05.) 18 sati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime