Home Uncategorized @hr Festival otočne janjetine i fešta na Trgu sv. Kristofora / (pet.) 25.5.2018. od 17:30h

Festival otočne janjetine i fešta na Trgu sv. Kristofora / (pet.) 25.5.2018. od 17:30h

0
Festival otočne janjetine i fešta na Trgu sv. Kristofora / (pet.) 25.5.2018. od 17:30h

Foto: Izvor: TZG Raba

 

Izložba i striženje rapskih ovaca uz tradicionalna janjeća jela

Festival otočne janjetine odvija se tijekom mjeseca svibnja u restoranima diljem otoka Raba. Kulminacija festivala jest završna svečanost koja će se dogoditi 25. svibnja u na trgu Sv Kristofora u gradu Rabu.

Rab danas oglas

Cijeli program ove tradicionalne manifestacije započinje u 17:30 h na prostoru “Starog Varoša” izložbom rapskih ovaca i natjecanjem u striženja ovaca članova Udruge ovčara “Škraparica”, te uz degustaciju tradicionalnih janjećih jela pripremljenih od Udruge Mocira.

Nešto niže, na samom Trgu sv. Kristofora u 18:00 h započinje fešta uz prigodnu ponudu janjećih jela pripremljenih od strane djelatnika Imperiala d.d. Rab.

 

Za dobru zabavu pobrinuti će se bend XFINITY.

 

Gastro natjecanje u pripremanju janjećih jela u brunčićima

No glavni događaj večeri koji počinje u 19:30 h, ipak je gastro natjecanje u pripremanju janjećih jela u tzv “brunčićima” na otvorenoj vatri u kojem će sudjelovati čak 9 ekipa sastavljenih od članova vrijednih otočnih Udruga: Komin, Dolin, Tunera, Kampor, Kunić, Mocira, Moulin Rouge, UVDR Rab, UO Lopar.

Tko će biti najuspješniji i spremiti najfiniju janjetinu odlučiti će stručni ocjenjivački sud na čelu sa, gospodinom Tomislavom Špičekom, jednim od najpoznatijih hrvatskih kulinarskih lica.

 

Vidimo se u petak na Trgu sv. Krisrofora!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime