logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 10 Lipanj 2018 06:50

Koncert gudačkog orkestra ACOUSTIC PROJECT / (čet.) 14.6.2018. u 21h - sv. Ivana Evanđelista, Rab

Napisao/la Izvor: POU Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Koncert gudačkog orkestra ACOUSTIC PROJECT / (čet.) 14.6.2018. u 21h - sv. Ivana Evanđelista, Rab Izvor: POU Rab

U četvrtak 14.06.2018. s početkom u 21 h, na mjestu nekadašnjeg samostana sv. Ivana Evanđelista, bit će održan koncert gudačkog orkestra Acoustic Project. Koncert organizira Pučko otvoreno učilište Rab, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Raba. Ulaz je 30 kn.

 

Acoustic Project

Kroz godine djelovanja događale su se mnoge tranformacije kako u postavi glazbenika, a tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi.

Ansambl je osnovan 2008.god., a osnovao ga je, zajedno s kolegama i prijateljima, skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović koji ga od tada i vodi. Kroz godine djelovanja događale su se mnoge tranformacije kako u postavi glazbenika, a tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi. Koncertno djelovanje ansambla započeto je ciklusom „Za noćne ptice" u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nastavilo se održavanjem brojnih koncerata na vodećim festivalima u zemlji i regiji, pri čemu su ugostili brojne ugledne klasične i jazz glazbenike, te su s njima ostvarili vrlo uspješne i raznovrsne programe.

 

2012. godine ansambl snima svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i „Morris studia“.

 

„Izdvajati i kvalificirati pojedinačne glazbenike bilo bi podosta nepravedno prema odličnom ansamblu u cjelini. Dovoljno je tek reći da je glavna uspomena koju će jedan prosječni koncertni posjetitelj ponijeti sa sobom: posvemašnji užitak u muziciranju svih glazbenika, a publika na to ne može ostati imuna" (Helena Novak Penga, KLASIKA.hr)

Pročitano 1010 puta

seakayakcroatia