Home Najave Koncert gudačkog orkestra ACOUSTIC PROJECT / (čet.) 14.6.2018. u 21h – sv. Ivana Evanđelista, Rab

Koncert gudačkog orkestra ACOUSTIC PROJECT / (čet.) 14.6.2018. u 21h – sv. Ivana Evanđelista, Rab

0
Koncert gudačkog orkestra ACOUSTIC PROJECT / (čet.) 14.6.2018. u 21h – sv. Ivana Evanđelista, Rab

Foto: Izvor: POU Rab

 

Acoustic Project

Kroz godine djelovanja događale su se mnoge tranformacije kako u postavi glazbenika, a tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi.

Rab danas oglas

Ansambl je osnovan 2008.god., a osnovao ga je, zajedno s kolegama i prijateljima, skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović koji ga od tada i vodi. Kroz godine djelovanja događale su se mnoge tranformacije kako u postavi glazbenika, a tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi. Koncertno djelovanje ansambla započeto je ciklusom „Za noćne ptice” u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nastavilo se održavanjem brojnih koncerata na vodećim festivalima u zemlji i regiji, pri čemu su ugostili brojne ugledne klasične i jazz glazbenike, te su s njima ostvarili vrlo uspješne i raznovrsne programe.

 

2012. godine ansambl snima svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i „Morris studia“.

 

„Izdvajati i kvalificirati pojedinačne glazbenike bilo bi podosta nepravedno prema odličnom ansamblu u cjelini. Dovoljno je tek reći da je glavna uspomena koju će jedan prosječni koncertni posjetitelj ponijeti sa sobom: posvemašnji užitak u muziciranju svih glazbenika, a publika na to ne može ostati imuna” (Helena Novak Penga, KLASIKA.hr)

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime