logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

 • Imperial
Četvrtak, 05 Srpanj 2018 17:21

Rapske glazbene večeri: Koncert DUA VARGA u crkvi sv. Križa / (čet.) 5.7.2018. u 21h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rapske glazbene večeri: Koncert DUA VARGA u crkvi sv. Križa / (čet.) 5.7.2018. u 21h Izvor: POU Rab

U četvrtak 5. srpnja 2018., u okviru Rapskih glazbenih večeri, u Crkvi sv. Križa s početkom u 21 h, nastupit će DUO VARGA kojeg čine Nadia Varga Modrić (glasovir) i Zita Varga (violončelo).

 

Nadia Varga Modrić (Čakovec, 1982.) klavir uči od svoje pete godine kod majke, a kasnije u Glazbenoj školi Varaždin u klasi prof. Ivane Hercezi i Jelice Kuzmin. Laureatkinja je državnog natjecanja HDGPP-a, međunarodnog natjecanja «Etide i skale», natjecanja komornih sastava u klavirskom duu s Domagojem Guščićem te finalistica prestižnog natjecanja EPTA, 1999. Magistrirala je studij glasovira u Grazu na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u klasi prof. Eika Strauba. Usavršavala se kod istaknutih glazbenih pedagoga i pedagoga za komornu glazbu: Jurice Muraia, Laszla Baranyaia, Erike Frieser, Michaela Geesa, Chia Chou (Trio „Parnassus“), Stacey Bartsch... Kao solist, korepetitor i komorni glazbenik nastupala je diljem Hrvatske i inozemstva (Austrija, Mađarska, Italija, Njemačka, Slovačka, Lihtenštajn, Švicarska...) Radila je kao službeni korepetitor na majstorskim tečajevima profesora Rudolfa Leopolda (Austrija), Gerharda Mantela (Njemačka) i Valtera Dešpalja (Hrvatska).

Snimala je za HRT i ORF. Bila je stipendistica zaklade „Musik und Jugend“. Nastupala je uz Simfonijski orkestar HRT-a i Hrvatski komorni orkestar. U duetu sa Zitom Vargom nastupila je na Osorskim glazbenim večerima i festivalu „Sommets Musicaux de Gstaad“ u Ženevi. Duo je dobitnik nagrade „Darko Lukić“ i nagrade Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski 2010./2011.

 

Zita Varga (Čakovec, 1989.) počela je učiti violončelo sa šest godina u Glazbenoj školi u Varaždinu kod prof. Darija Milkovića. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Valtera Dešpalja, nakon čega nastavlja studij kod prof. Reinharda Latzka na Bečkoj akademiji gdje je 2013. godine magistrirala s odličnim uspjehom. Tijekom studija u Beču, kao najboljoj studentici gudačkog odjela, dodijeljena joj je Stipendija „Josef Windisch“. Dugo godina bila je i stipendistica zaklade Musik und Jugend iz Lihtenštajna. Usavršavala se na majstorskim tečajevima najvećih violončelista današnjice kao što su Ralph Kirshbaum, Frans Helmerson, Heinrich Schiff i Anner Bylsma. Laureatkinja je brojnih međunarodnih natjecanja kao što su radijsko natjecanje Concertino Praga u Pragu te natjecanje David Popper u Budimpešti, a 2007. godine osvojila je 2. nagradu na natjecanju Johannes Brahms u austrijskom Pörtschachu u konkurenciji 43 violončelista iz cijelog svijeta. Na istom je natjecanju osvojila i posebnu nagradu - recital na festivalu Sommets Musicaux de Gstaad u Ženevi. Osim brojnih nastupa u Hrvatskoj solistički je koncertirala i u Austriji, Švicarskoj, Sloveniji, Češkoj, Lihtenštajnu, Njemačkoj, Francuskoj, Danskoj, Nizozemskoj, Italiji i Rusiji, a kao solistica predstavila se i uz filharmonijski orkestar Sjevernočeškog radija, Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste, Hrvatski komorni orkestar te Varaždinski komorni orkestar. Dvaput je u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži predstavljala Hrvatsku na koncertima za mlade talente i laureate, koje u Moskvi organizira zaklada Vladimira Spivakova. Na međunarodnom festivalu Holland Music Sessions 2008. godine bila je jedna od izabranih mladih glazbenika koji su se javnosti predstavljali nizom koncerata pod nazivom New Masters on Tour, održanim u prestižnim glazbenim centrima Europe.

Često nastupa sa svojom sestrom, pijanisticom Nadiom, a duo je nastupio na Osorskim glazbenim večerima i dobitnik je nagrade „Darko Lukić“ te nagrade Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

 

PROGRAM:

 • B. Papandopulo: Rapsodia Concertante / Introduzione - Arioso - Danza
 • G. Rossini: Une larme: Tema s varijacijama
 • F. Chopin: Etida u cis-molu Op.25, Br. 7
 • A. Piazolla: Le Grand Tango
 • D. Popper: Mađarska rapsodija, Op.68
Pročitano 427 puta
Pučko otvoreno učilište Rab

Pučko otvoreno učilište Rab ustanova je za organizaciju kulturnih aktivnosti i obrazovanje odraslih. Naša je misija osigurati bogatstvo događanja i na taj način omogućiti svakom otočaninu, kao i posjetiteljima Raba, kulturno-zabavnu ponudu tijekom čitave godine.

ucilisterab.hr/ | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

 • Address
  Bobotine 1a , HR – 51280 Rab
 • Telephone
  051/777-341
 • Mobile
  091/368-4001

Social Profiles

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 21962
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28363

Novo u imeniku

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…