logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 18 Srpanj 2018 08:07

RGV 2018 - Koncert sopranistice Evelin Novak i harfistice Tajane Vukelić Peić / (čet.) 19.7.2018. u 21h - Crkva sv. Križa

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U četvrtak 19. srpnja s početkom u 21.00h u prostoru crkve sv. Križa u Rabu rapska će publika, u sklopu Rapskih glazbenih večeri, moću uživati u koncertu naše vrsne sopranistice Evelin Novak, koja je već devetu sezonu stalna članica Berlinske državne opere pod vodstvom slavnog dirigenta Danijela Barenboima i zagrebačke harfistice Tajane Vukelić Peić koja je od 2013. godine i umjetnička ravnateljica Zagrebačkog harfističkog festivala.

 

U travnju ove godine Evelin Novak je nastupila u zagrebačkom je HNK-u u obnovi predstave 'La Boheme' Giacoma Puccinija koju je redateljski postavio 2009. francuski redatelj Arnaud Bernard. Tu se skladno uklopila u pjevačku podjelu i pokazala svoje vrhunsko glazbeno-scensko umijeće, a zanimljivo je spomenuti i biografski podatak koji Evelin Novak posredno povezuje s Rabom, naime, Evelin je sa 16 godina bila najmlađi student na glazbenoj akademiji u Grazu, a onda s 18 godina upoznaje našu današnju sugrađanku, proslavljenu opernu divu i vrhunskog pedagoga, gospođu Dunju Vejzović, u čijoj je klasi i 2008. diplomirala na Akademiji za glazbu i dramsku umjetnost u Stuttgartu.

 

Tajana Vukelić Pejić danas je profesorica harfe na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu i koncertno surađuje sa svim vodećim orkestrima u Hrvatskoj. Diplomirala je 2004. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi poznate riječke harfistice, prof. Diane Grubišić Ćiković. Usavršavala se na majstorskim seminarima harfe kod M. Graf, P. Tassini, I. I. Roncea i E. Stoop. Od 2008. do 2010. godine usavršava se kod prof. P. Tassini na Konzervatoriju J. Tomadini, Udine, Italija. 

 

U svakom slučaju, Rapske glazbene večeri ovoga četvrtka donose još jednu izuzetnu glazbenu poslasticu koju ne smijete propustiti!

 

PROGRAM:

 

Giulio Caccin:

Ave Maria

 

Vincenzo Bellini:

Vaga luna che inargenti

 

Vincenzo Bellini:

Malinconia, ninfa gentile

 

Domenico Gaetano Maria Donizetti:

Convien partir
     arija Marie iz opere La fille du regiment

 

Georges Bizet: 

Agnus dei 
     Intermezzo iz suite br. 2. L'arlésienne

 

Giacomo Puccini: 

O mio babbino caro
     arija Laurette iz opere Gianni Schicchi

 

Pietro Mascagni: 

Ave Maria
     iz opere Cavalleria rusticana

 

Gabriel Fauré:

Impromptu za solo harfu, op. 86

 

Robert Scumann:

Widmung 
     iz ciklusa pjesma Myrthen

 

Richard Georg Strauss:

Morgen
     Wilgenlied

 

André Caplet:

Deux sonnets
     Quand reverrai-je, hélas!
     Doux fut le trait

Pročitano 766 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia