logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 23 Srpanj 2018 08:54

Međunarodna jazz senzacija - ARUN LUTHRA'S KONNAKOL JAZZ PROJECT u Moderato Caffeu / (sub.) 28.7.2018. od 21.00h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U subotu, 28. srpnja, dan nakon zatvaranja 17. Rabske fjere, u Moderato Caffeu nastupa međunarodna jazz senzacija - ARUN LUTHRA'S KONNAKOL JAZZ PROJECT u kojem sviraju: Arun Luthra (US) - tenor saxophone, vocal, Zvjezdan Ružić (CRO) - piano, Myles Sloniker (US) - double bass i Kristijan Kranjčan (SLO) - drums

 

Morate ih poslušati! Dođite u Moderato Caffe!

 

 

Arun Luthra jedan je od vrhunskih saksofonista i skladatelja jazz scene New Yorka i jedan od rijetkih američkih jazz glazbenika indijskog porijekla koji spaja moderni post-bop zvuk s elementima indijske klasične glazbe te uz razne moderne i klasične glazbenim utjecajima kako bi stvorio živahan novi zvuk i stil. Profesor je na prestižnoj jazz školi u New Yorku -New School Of Music. Sa svojim Konnakol Jazz projektom nastupao je širom svijeta, uključujući Japan, Italiju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australiju i Sjedinjene Države.

 

Zvjezdan Ružić, pijanist, aranžer i skladatelj. Diplomirao je jazz klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji u klasi Prof. Roba Bargada (SAD). Pohađao je jazz seminare pijaniste Emila Spanyija te je uz standardno školovanje pohađao privatne satove kod pijaniste svjetskog glasa - Davida Gazarova. Od 2009. godine stalni je član jazz sastava Jazziana Croatica. Sastav je dosad snimio četiri studijska albuma - od toga tri nagrađivana najuglednijom hrvatskom diskografskom nagradom Porin. Godine 2015. izdaje svoj prvi samostalni album „The Knightingale Cabaret“ - projekt u kojem okuplja vrsne jazz glazbenike iz Hrvatske i Slovenije; Lenart Krečič, Vojkan Jocić, Tomaž Gajšt, Luka Veselinović, Adriano Bernobić i Alba Nacinovich. Album je sastavljen od šest autorskih skladbi u kojima Ružić kombinira elemente američkog jazza kojeg je studirao sa tradicionalnim hrvatskim melosom i kulturnom baštinom iz podneblja u kojem je odrastao. Album je nominiran za diskografsku nagradu Porin u čak dvije kategorije; za najbolji jazz album, dok je skladba Moreška ušla u konkurenciju za najbolju jazz skladbu 2015. godine.

 

Pročitano 1411 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1