logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 17 Rujan 2018 07:23

Prijave na cikluse radionica s programima za roditelje u DV Pahuljica!

Napisao/la Dječji vrtić Pahuljica
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Tijekom rujna roditelji će se u Dječejem vrtiću Pahuljica Rab moći prijaviti na nekoliko ciklusa radionica koji su programski namijenjeni njima.

 

  • Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života. Sastoji se od 11 dvosatnih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta. Na radionicama se koriste različiti oblici rada (kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama, svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom) i obrađuju se različite teme, a neke od njih su: Granice: zašto i kako?, Slušanje-važna vještina roditeljstva, Kako dijete uči o svijetu oko sebe?. Također roditelji će dobiti mapu s pisanim prilozima i stručnim tekstovima.

 

  • Program radionica s roditeljima „Rastimo zajedno Plus“ namijenjen je roditeljima djece s teškoćama u razvoju i/ili kroničnim zdravstvenim stanjima/smetnjama. Sastoji se od 11 dvosatnih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta. Na radionicama se koriste različiti oblici rada (kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama, svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom) i obrađuju se različite teme, a neke od njih su: Granice: zašto i kako?, Slušanje-važna vještina roditeljstva, Kako dijete uči o svijetu oko sebe?. Također roditelji će dobiti mapu s pisanim prilozima i stručnim tekstovima.

 

  • Ciklus radionica s očevima „Klub očeva Rastimo zajedno“ sadrži četiri radionice koje se provode kroz četiri tjedna (4x2 sata) a teme su „Tata od zanata“, „Očinska uloga u ranom djetinjstvu“, „O tatama i osjećajima“, „O tatama i mamama“.

 

Ciljevi ovih radionica su steći nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu, prepoznati učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmijeniti informacije i podršku u ostvarivanju uloge oca.

 

Svi će programi za roditelje započeti u listopadu, pa iz DV Pahuljica pozivaju sve zainteresirane roditelje da im se priključe.

 

Prijaviti se možete pedagoginji osobno ili na broj mobitela 091 6445 203.

Pročitano 1068 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1