logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 21 Rujan 2018 08:49

Zajednička javna obrana diplomskih radova iz logoterapije na Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(7 glasa/-ova)

Je li vam poznat pojam ''logoterapija''? Vjerojatno niste ni znali da je izvorište logoterapije u Hrvatskoj na otoku Rabu. U Hrvatskoj ju predaje Rabljanka, psihijatrica Cvijeta Pahljina.

 

Ukoliko ste zainteresirani, Udruga LOGOS – Hrvatska udruga za logoterapiju, poziva vas na javno branjenje diplomskih radova Rosande Krstinić – Guščić na temu ''Od psihoanalitičke psihoterapije do logoterapije u radu sa djecom i adolescentima'', te Krešimira Butkovića ''Snaga logoterapije u mom stvaralaštvu''.

 

Večer obrane diplomskih radova zakazana je za 25.9. u 19:30 sati u dvorani BIC-a u OŠ Ivana Rabljanina – Rab.

 

Logoterapijom do smisla postojanja

''Logoterapija se bavi "smislom postojanja" i terapeutskom tehnikom pronalaženja toga smisla, a teorija je sažeta u tri pojma: slobodna volja, volja za smislom i smisao života.

 

Glavni uzrok brojnih bolesti današnjice vidi u pomanjkanju svrhe i smisla života, što uzrokuje duševni nemir "besciljnosti", "besmisla" i "praznine" (noogene neuroze). Logoterapija naučava kako u životu postoji objektivni i opći smisao koji vraća ljudima vjeru u život i budi smisao za odgovornost.

 

Utemeljitelj logoterapije je psihijatar Viktor Emil Frankl, rođen u Beču (1905 – 1997). On je u "holokaustu" ratnih stradanja (1942. – 1945.) izgubio članove svoje obitelji, a iskustvo patnje ojačalo ga je u uvjerenju kako je smisao života jači od svega. Stvorio je sustav logoterapije koja se bavi "smislom postojanja" i terapeutskom tehnikom pronalaženja toga smisla. Logoterapija se naziva i trećom bečkom školom psihoterapije.'' – izvor portal Hrčak.

Pročitano 2313 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1