Home Najave Ciklus edukacija srijedom – Rabljani su se odlučili čim bolje pripremiti za nadolazeću turističku sezonu

Ciklus edukacija srijedom – Rabljani su se odlučili čim bolje pripremiti za nadolazeću turističku sezonu

0
Ciklus edukacija srijedom – Rabljani su se odlučili čim bolje pripremiti za nadolazeću turističku sezonu

Foto: RabDanas

 

Zahvaljujući projektu „Tajni gost 2018.“ utvrđeno je da su Rabljani, u ovom istraživanju kvalitete, ostvarili najgori rezultat upravo u komunikaciji telefonom, te e-mailom s gostima. Tako je ukupan rezultat ostvaren pozivima i e-mailovima privatnih iznajmljivača na području TZG Rab u srpnju 2018., iznosio 56,41%, odnosno poštivano je manje od tri petine zadanih standarda, a ova edukacija pruža dobru priliku za jačanje komunikacijskih sposobnosti rapskih iznajmljivača.

Rab danas oglas

Tako će navedeno predavanje i radionica naziva „Kako dobrom komunikacijom privući goste”, biti pripremljeni za sve iznajmljivače koji žele poboljšati komunikaciju s potencijalnim gostima. Činjenica je kako mnogi iznajmljivači izgube gosta pri prvom kontaktu zbog „nespretne“ formulacije rečenice. Tako će se na radionici moći saznati mnogi savjeti kako u pisanoj i usmenoj komunikaciji s gostima iznajmljivači mogu biti mudriji, te iskoristiti svaki interes gosta i oduševiti ga već u prvom kontaktu.

Predavačica će biti Sanja Gomuzak iz tvrtke Sofis savjetovanje, dugogodišnja suradnica TZG Rab na projektu Tajni gost, a tema ovog predavanja uvrštena u edukacijski ciklus upravo zahvaljujući projektu „Tajni gost 2018.“, kojim je utvrđeno da su Rabljani ostvarili najgori rezultat upravo u komunikaciji telefonom te e-mailom s gostima. Tako je ukupan rezultat ostvaren pozivima i e-mailovima privatnih iznajmljivača na području TZG Rab u srpnju 2018., iznosio 56,41%, odnosno poštivano je manje od tri petine zadanih standarda. Više je standarda poštivano u kategoriji e-mail rezervacija, gdje je ostvaren rezultat od 57,33%. Kako bi to ispravili, Rabljani će edukacijom pojačati svoje komunikacijske sposobnosti.

 

Već održana dva uspješna i vrlo posjećena predavanja

Inače ovaj Ciklus edukacija za male iznajmljivače se održava po prvi put, a započeo je 6. veljače izuzetno uspješnim predavanjem “Novosti za domaćine, vlasnike smještaja u domaćinstvu, u zakonodavnom okviru turizma”, dugogodišnjeg konzultanta u turizmu Nede Pinezića. Pinezić je govorio o aktualnoj izmjeni Zakona o porezu na dohodak, pripadajućem pravilniku, zatim Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, itd. Uslijedilo je predavanje 13. veljače naslovljeno „Budite uspješni iznajmljivač u 10 koraka + Administracija obiteljskog smještaja“. U deset osnovnih pravila za iznajmljivače te administraciji privatnog smještaja, rapski iznajmljivači su učili kako biti još bolji, a sve pod paskom predavačice Meri Čižmić Kraljević iz Savjetovališta za obiteljski turizam Interligo.

Nakon već spomenutih predavanja i radionica, te naredne „Kako dobrom komunikacijom privući goste“, posljednje srijede u veljače, 27. 2., uslijedit će predavanje i radionica: „Kako biti uspješan pet friendly iznajmljivač“. Naime, nakon lanjskog otvaranja plaže za pse Monty’s Dog Beach & Bar na Artiću, Rab je postao prava pet friendly destinacija. Kako bi se čim bolje prilagodili našim turistima s četveronožnim ljubimcima, predavanje i radionicu će održati Ruby Montanari – Knez, suvlasnica franšize plaža za pse „Monty’s Dog Beach & Bar“.

 

Hrvatska turistička zajednica sufinancira Ciklus edukacija

O samom Ciklusu edukacija kroz veljaču, direktorica Ureda TZG Rab Ivana Matušan nam je rekla: “Ciklus edukacija za male iznajmljivače novi je projekt TZG Rab koji se provodi u suradnji s Udrugom privatnih iznajmljivača grada Raba, uz potporu Grada Raba te sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice. Osim što je projekt zasad odlično primljen od naših iznajmljivača, veseli me činjenica da je i sama krovna institucija, Hrvatska turistička zajednica, prepoznala vrijednost istog, te ga odlučila i sufinancirati. Svakako pozivam iznajmljivače, te širu javnost da se odazovu ovoj odličnoj mogućnosti da dobiju informaciju više, ili da nauče nešto sasvim novo – priliku za to imaju već narednu srijedu 20. veljače, kada će biti u mogućnosti saznati i naučiti kako na najbolji mogući način pridobiti potencijalnog gosta putem telefonske ili pismene komunikacije. Očekujemo da će zainteresiranih za ovu edukaciju itekako biti, s obzirom da je temeljena na drugom projektu TZG Raba, a to je projekt „Tajni gost 2019.“, za kojeg smo najbolje ocijenjenima dodijelili i priznanja u prosincu 2018..“

 

U ožujku slijede tečajevi stranih jezika i informatike za iznajmljivače

Edukacije će se nastaviti i kroz ožujak, međutim drugačijeg tipa. Naime Udruga privatnih iznajmljivača grada Raba, TZG Raba te POU Rab pripremaju tečajeve stranih jezika te informatike, kako bi se mali iznajmljivači čim bolje pripremili za narednu sezonu kroz 30 sati upravo tih edukacija.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime