logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 02 Travanj 2019 13:15

Jednodnevna izložba MedIsWet "Očuvanje vlažnih staništa na otocima" / (sri.) 10.4.2019. od 10-13h - PC Mali Palit

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Jednodnevna izložba MedIsWet "Očuvanje vlažnih staništa na otocima" / (sri.) 10.4.2019. od 10-13h - PC Mali Palit Fruška lokva, Rab - Foto: Hrvoje Keko

U sklopu projekta MedIsWet, kojeg provode Udruga Hyla i WWF Adria, u srijedu 10. travnja, u PC Mali Palit (Šarengrad), u trajanju od 10 do 13 sati bit će održana jednodnevna izložba Očuvanje vlažnih staništa na otocima.

 

Otočna vlažna staništa među najugroženijim su staništima Sredozemlja te su nekada su bila ključna za opstanak stanovništva na otocima jer su predstavljala jedini izvor vode za ljude, poljoprivredne djelatnosti i napajanje stoke, no raseljavanjem ljudi, napuštanjem tradicionalne poljoprivrede i stočarstva te intenzivnim razvojem turizma postala su zaboravljena i napuštena.Nerijetko su zatrpavana smećem, regulirana, uništavana i isušivana. Tek razvojem ekološke svijesti krajem 20. stoljeća uviđa se njihov značaj te im se sve više pridaje važnost kakvu oduvijek zaslužuju.

 

Kroz provođenje MedIsWet projekta izrađuje se karta takvih staništa koja nude brojne mogućnosti za održivo upravljanje, navodnjavanje ili razvoj određenog oblika turizma. Cilj je edukativne prezentacije i mobilne izložbe građankama i građanima približiti važnost i vrijednost zaštite otočnih vlažnih staništa.

Pročitano 881 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1