logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 03 Travanj 2019 19:02

Predavanje „Utjecaj digitalnih tehnologija na dječji mozak – alarm za uzbunu” / (pon.) 8.4.2019. u 18h - Kino Rab

Napisao/la OŠ Ivana Rabljanina Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U organizaciji Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, u ponedjeljak 8. travnja 2019. u 18:00 sati u Kinu Rab, izuzetno zanimljivo predavanje „Utjecaj digitalnih tehnologija na dječji mozak – alarm za uzbunu” održat će Igor Salopek, dr. med., voditelj Integrativnog centra mentalnog zdravlja.

 

  • Jesmo li promijenili životne navike zbog korištenja digitalne tehnologije?
  • Jesmo li svjesni da pretjerano korištenje pametnih telefona i ostalih digitalnih uređajašteti nama odraslima? Čitamo li više? Družimo li se kvalitetnije?
  • A kako šteti djeci?
  • Kako se razvija mozak djeteta pod utjecajem digitalne tehnologije?

Odgovore na sva ova pitanja ali i mnogo više od toga donosi nam predavanje Igora Salopeka, dr. med. „Utjecaj digitalnih tehnologija na dječji mozak – alarm za uzbunu”.

 

Zbog intenzivne upotrebe pametnih telefona kod male djece i mladih sve se češće primjećuju kognitivni problemi kao što su poteškoće pamćenja, učenja, koncentracije i pažnje. Na predavanju dr. med. Igora Salopeka bit će govora o navedenoj problematici uz prikaz najnovijih istraživanja i najvažnijih spoznaja te će se istaknuti moguća konstruktivna rješenja i smjernice za poboljšanje mentalnog zdravlja djece i mladih.

 

Organizacijom ovog predavanja OŠ Ivana Rabljanina Rab se pridružuje manifestaciji Dan imedijske pismenosti koje organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Pročitano 1411 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1