logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 17:46

Uskoro promocija knjige našega Josa Fafanđela "ČRV KI NE DA MIRA" / (pet.) 24.5.2019. u 20.30h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Čovjek kojega s razlogom zovemo legendom rapske čakavske besede, Josip Fafanđel, napokon nas je odlučio počastiti svojim ukoričenim mislima.
Dvi, tri po domaću, njegove slušane i čitane kolumne, inteligentne i duhovite kronike otoka, ubrojene su konačno u Fafanđelov književni prvijenac znakovitog naslova "Črv ki ne da mira" u izdanju Gradske knjižnice Rab.

 

Ovim librom kroz Fafanđelovu anegdotalnu prozu, dobili smo jedno živo rapsko dijaletalno tkanje, koje će nam biti predstavljeno u petak, 24. svibnja ove godine, u Zimskom kinu Rab, s početkom u 20:30 sati.

 

Naš kumpar Bepo, Joso, naš čovik ki je vavik bil ovde kada je tribalo, zaslužuje da ispunimo dvoranu kina do posljednjeg mjesta.

Zadužio nas je svih ovih godina objavljujući u Rapskom listu i čitajući svoje srcem i duhom pisane kronike na valovima Radio Raba. Naš rapski Smoje, svojim je gromovitim glasom, besedama i dosjetkama, voditeljskim pa i scenskim vještinama, častio rapske fešte, poetske večeri, ali i ispraćao najbolje među nama.

S čovjekom koji je toliko toga prošao, još više čuo i upamtio, ne može nam biti dosadno i zato, homo se svi lipo zabavit s Josom i uživat u posebnoj književnoj večeri.

 

U programu će nastupiti Užanca iz Lopara, Hrvoje Hodak, Anđelko Brna i Boris Kazija, a uz uvijek nadahnutog Josipa Fafanđela promociju će moderirati Damir Ćopić. Knjigu će skupa s njima u ime izdavača Gradske knjižnice Rab predstaviti Lidija Domijan Šipovac, a tu su još Petra Domaćinović i Petra Šimac, te u ulozi urednika izdanja Hrvoje Hodak.

 

Dakle, nema izgovora, svi u kino jer slijedi "projekcija" sezone dugo očekivanog "filma" o svima nama kroz pero i sulac dragoga nam Josa Fafanđela!

Pročitano 2343 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1