Home Najave Rab domaćin 6. Međunarodnog festivala kulture i sporta za osobe starije od 40 godina – “Život je lijep”

Rab domaćin 6. Međunarodnog festivala kulture i sporta za osobe starije od 40 godina – “Život je lijep”

0
Rab domaćin 6. Međunarodnog festivala kulture i sporta za osobe starije od 40 godina – “Život je lijep”

Foto: RabDanas

 

Riječ je o međunarodnom festivalu u kulturi i sportu za žene starije od 40 i za muškarce starije od 45 godina, kao i za ostale dobne kategorije od navršenih 50 godina na dalje, koji se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a za čiju su organizaciju zaslužni ETS (European Tourist Service) iz Bugarske te Matica umirovljenika Grada Zagreba čiji su članovi sudjelovali na dosadašnjim festivalima.

Rab danas oglas

 

Nakon Slovačke, Bugarske i Ukrajine, Hrvatska je četvrta zemlja u kojoj će se festival održati, a Rab je izabran kao grad domaćin na prijedlog glavnog organizatora budući da ih je osvojio svojim prirodnim i kulturnim ljepotama, te se spominje kao jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u Hrvatskoj.

 

Prijavljeno je petstotinjak sudionika iz Bjelorusije, BiH, Bugarske, Latvije, Litve, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, a i Udruga umirovljenika Grada Raba također se aktivno uključila u tijek festivala.

 

Grad Rab je kao domaćin pripomogao oko organizacije, a tijekom svečanog otvaranja u srijedu, 15. svibnja sudionicima festivala prigodno će se obratiti i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime