Home Najave Dođite na 13. Loparsku noć / 12. i 13. kolovoza u Park Kapić

Dođite na 13. Loparsku noć / 12. i 13. kolovoza u Park Kapić

0
Dođite na 13. Loparsku noć / 12. i 13. kolovoza u Park Kapić

Foto: RabDanas

 

Program počinje 12. kolovoza u 20,00 sati prezentacijom starih običaja i zanata kroz radionice u kojima će sudjelovati oko 150 kostimiranih protagonista. Uz radioničke aktivnosti koje će trajati tijekom čitave večeri, u 20,45 sati na Gornjem melu bit će prezentiran tradicionalni ribolov mrežom potegačom, u 21,00 sat predviđen je kratak kulturno-umjetnički program, a u 21,45 sati predviđen je ispraćaj sv. Marina, kamenoklesara podrijetlom iz Lopara koji je prema legendi osnovao Republiku San Marino te se i danas smatra zaštitnikom mjesta. Ispraćaj će biti popraćen spektakularnim vatrometom, a nakon toga slijedi zabava do dugo u noć.

Rab danas oglas

 

Sljedeći dan, 13. kolovoza, po prvi put, Loparska noć imat će i nastavak – radionicu lončarstva koja će se održati također u parku Kapić s početkom u 9,00 sati. Broj sudionika je ograničen te je potrebna prethodna prijava.

 

Loparska noć organizirana je u suradnji Turističke zajednice Općine Lopar i Centra za kulturu Lopar s brojnim pojedincima i udrugama na području Lopara te Imperialom Rivierom, uz potporu Općine Lopar, Valamar Riviere d.d., Romrquelle i Karlovačkog.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime