Home Najave Brojne aktivnosti povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti – Savjetovanja, predavanja, edukativna predstava…

Brojne aktivnosti povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti – Savjetovanja, predavanja, edukativna predstava…

0
Brojne aktivnosti povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti – Savjetovanja, predavanja, edukativna predstava…

Foto: RabDanas

 

Program između ostalog nudi savjetovanja i testiranja na Hepatitis B, C i HIV, u prostoru NZZJZ – Ispostave Rab, kao i zanimljiv set predavanja o prevenciji kockanja, klađenja i uporabe droga, namijenjen srednjoškolcima, dok će se o ovisnosti, slobodi i odgovornosti razgovarati s učenicima sedmih razreda OŠ. 

Rab danas oglas

 

Suradnja s rapskim školama

U edukativnom dijelu, od 15. studenog do 15. prosinca, u OŠ Ivana Rabljanina odvijat će se radionice prevencije ovisnosti i promocije zdravog načina života u kojem će se progovoriti o štetnosti pušenja i alkohola, utjecaju medija, odgovornom korištenju interneta, zloporabi droga, a bit će ponuđeni i odgovori na pitanje: Što ako se ovisnost ipak desi? 

 

U suradnji s patronažnom zdravstvenom zaštitom Doma zdravlja Rab učenici sedmih razreda izradit će plakat „Tvoj izbor“. U Domu zdravlja uz predavanje o borbi protiv ovisnosti susrest će se liječnici opće medicine, PB Rab, NZZJZ, ZHMP, DZ, CZSS i GDCK, a u Psihijatrijskoj bolnici Rab održavat će se tečaj stručnog usavršavanja s temom „Suvremeni trendovi u liječenju bolesti ovisnosti“.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Rab tijekom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ u svojim će prostorijama četvrtkom održavati Klub liječenih alkoholičara pod vodstvom terapeuta, uz stručne suradnike iz PB Rab, a ponedjeljkom i srijedom tamo će biti psihološko savjetovalište za prevenciju i borbu protiv ovisnosti.

 

U NZZJZ – Ispostavi Rab svakog četvrtka od 13:00 do 20:00 sati bit će otvoreno Psihološko savjetovalište za djecu, mlade i obitelj, a svakoga radnoga dana od 12:00 do 15:00 sati bit će dostupno i Savjetovalište otvorenih vrata – centri za mlade

 

Boca istine

Dio programa preselit će se i na scenu Zimskog kina Rab gdje će Udruga HEPATOS i Ri Teatar rapskim srednjoškolcima i osmašima darovati predstavu „Boca istine“.

 

Ovaj bogati program zajedničkih aktivnosti primjer je izuzetne javnozdravstvene akcije fokusirane prema jednom od prepoznatih prioriteta u zajednici te načinu na koji se mobiliziraju svi sudionici u zdravstvenom sustavu i izvan njega. 

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime