logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 28 Svibanj 2020 20:06

Obilježavanje 30. Dana državnosti u Rabu i Loparu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Hrvatska svoju državnost slavi 30. svibnja, u spomen na taj dan 1990., kada je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor, kao izraz volje građana iskazane na prvim slobodnim izborima, i kada je izabrano novo državno vodstvo koje je povelo Hrvatsku na put suverenosti i samostalnosti.

 

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana državnosti u gradu Rabu, u subotu 30. svibnja u 8,00 sati bit će položeni vijenci kod Središnjeg križa na gradskom groblju, a petnaest minuta kasnije i u Spomen parku Boškopini.

U rapskoj katedrali, s početkom u 9.00 sati, bit će služena Sveta misa za Domovinu, a u 10.30h na Zavjetnom Branimirovom križu sjećanja u luci Mišnjak bit će svečano podignuta hrvatska zastava.

 

U Loparu će program započeti u 8.30 polaganjem vijenaca na mjesnom groblju, a sveta misa za Domovinu bit će služena u župnoj crkvi sv. Ivana s početkom u 9.00 sati. Nakon mise, u 9.45h, predviđeno je druženje građana i branitelja uz kavu.

U 19.00 sati u prostoru ribarske kuće u Lučici "San Marino" Udruga veterana Domovinskog rata Lopar organizira druženje branitelja.

Pročitano 652 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1