Home Najave 35. RGV – Koncert pijaniste Srđana Filipa Čaldarovića u crkvi sv. Križa | (čet.) 16.7.2020. u 21h

35. RGV – Koncert pijaniste Srđana Filipa Čaldarovića u crkvi sv. Križa | (čet.) 16.7.2020. u 21h

0
35. RGV – Koncert pijaniste Srđana Filipa Čaldarovića u crkvi sv. Križa | (čet.) 16.7.2020. u 21h

Foto: RabDanas

 

Srđan Filip Čaldarović (Zagreb, 1973.) glazbeno obrazovanje počeo je na Glazbenoj školi Pavla Markovca kod Jelice Kuzmin. Klavir je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Vladimira Krpana (1995.), a usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu u klasi Leonarda Hokansona te na Trinity College of Music u Londonu u klasi Philipa Fowkea, da bi magisterij stekao na University of Miami, Florida, u klasi J. Roberta Floyda (2002.).

Rab danas oglas

Pohađao je majstorske tečajeve uglednih pijanističkih pedagoga kao što su Evgenij Timakin, Jerome Rose, Walter Groppenberger i Sequeira Costa. Od 1990. redovno koncertira samostalno, kao komorni glazbenik te kao solist uz orkestre nastupajući širom Hrvatske i u inozemstvu (Italija, Njemačka, Švicarska, Mađarska, Kanada, SAD itd.). Gostuje i na festivalima (Carl Orff, Muzički biennale Zagreb, Zagrebačke ljetne večeri, Westfalen Classics) te stječe laskave kritike i nagrade: nakon debija u Washingtonu tamošnja kritika hvalila je njegov ”introspektivni pristup i profinjen osjećaj za fraziranje” (Washington Post). Interpretacijom Brahmsova Prvog klavirskog koncerta u d-molu zaslužio je nagradu Društva sveučilišnih nastavnika, a dobitnik je i Nagrade Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za 2013. godinu.

Njegovi solistički i komorni nastupi odlikuju se svestranim pristupom programima, na koje ravnopravno uvrštava djela velikana pijanističkog repertoara – Bacha, Beethovena, Chopina, Liszta, Brahmsa, Schumanna – i hrvatskih kompozitora poput Šuleka, Papandopula, Kempfa, Paraća i drugih. Redovno snima za Hrvatski radio i televiziju. Snimio je i dva nosača zvuka s djelima Liszta, Rahmanjinova te hrvatskih i latinoameričkih kompozitora. Od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime